10/9/14

BofA: Ουδέτερη για τις ελληνικές τράπεζες, οι τιμές στόχοι - Αβεβαιότητα για τα stress tests

Ουδέτερη (neutral) δηλώνει η Bank of America Merrill Lynch για τις ελληνικές τράπεζες, τοποθετώντας την τιμή στόχο για την Alpha Bank στα 0,70 ευρώ, για την Eurobank στα 0,39 ευρώ, για την Εθνική στα 2,80 ευρώ και για την Πειραιώς στα 1,72 ευρώ.



Στην σημερινή της 21σέλιδη ανάλυση της με τίτλο "Decent 2Q supported by DTAs. Remain Neutral ahead of AQR" (αξιοπρεπή αποτελέσματα του β' 3μηνου λόγω αναβαλλόμενης φορολογίας. Ουδετερότητα λόγω AQR), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Bank of America Merrill Lynch εκτιμά ότι τρεις παράγοντες μπορούν να αποκλιμακώσουν τις ανησυχίες για τα αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής της ΕΚΤ:
1) Η μετατροπή της αναβαλλόμενης φορολογίας σε πιστωτική απαίτηση
2) Η υιοθέτηση μεγαλύτερης δυναμικής στην εφαρμογή των πλάνων αναδιάρθρωσης
3) Το ύψος των προβλέψεων που θα σχηματιστούν
Σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch, τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου του έτους για τις ελληνικές τράπεζες ήταν αξιοπρεπή, εξαιτίας της θετικής επίδρασης της αναβαλλόμενης φορολογίας.
Χωρίς αυτή, οι ζημίες κυρίως της Eurobank θα ήταν μεγαλύτερες.
Σε γενικές γραμμές, τα εν λόγω αποτελέσματα ενίσχυσε την εμπιστοσύνη για τις προοπτικές του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου και την εξέλιξη των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ακόμη και αν η αύξηση των δανείων δεν είναι ορατή προς το παρόν.
Οι ασκήσεις αντοχής της ΕΚΤ αποτελούν μια μεγάλη αβεβαιότητα για τις ελληνικές τράπεζες.
Σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch οι ελληνικές τράπεζες συνέχισαν να επωφελούνται από τη μείωση του κόστους χρηματοδότησης, ενώ ο και ρυθμός σχηματισμού νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων συνέχισε να επιβραδύνεται.
Εκτιμάται, δε, ότι ο δείκτης NPLs θα κορυφωθεί μέσα στο έτος για να ξεκινήσει να μειώνεται από το 2015.
Επίσης, η Bank of America Merrill Lynch κρίνει θετικά τις τελευταίες αποφάσεις της ΕΚΤ, καθώς εκτιμά ότι θα βελτιώσουν τη ρευστότητα και τα περιθώρια κέρδους των ελληνικών τραπεζών.
Μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΚΤ, οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να εκδίδουν εγγυημένους τίτλους νωρίτερα από ό, τι που είχε αρχικά προγραμματιστεί και να υποκαθιστούν τη χρηματοδότηση της αγοράς με τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ.
Με αυτόν τον τρόπο μετριάζεται το πρόβλημα ασφάλειας.

Αλλαγές στις εκτιμήσεις κερδοφορίας λόγω DTA:



Αποτιμήσεις ελληνικών τραπεζών:



www.bankingnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me