10/9/14

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ...

Όταν ο σπουδαίος Μάικλ Φελπς ερχόταν στους Αγώνες της Αθήνας για να ξεκινήσει τη χρυσή Ολυμπιακή του κληρονομιά στη κολύμβηση ούτε ο ίδιος θα μπορούσε να συλλάβει στο μυαλό του την εικόνα των ολυμπιακών εγκαταστάσεων δέκα χρόνια μετά. 
 
Είναι βέβαιο ότι αν την αντίκριζε θα αναρωτιόταν: «Είναι τα ίδια νερά που κολύμπησα για τα έξι χρυσά μου μετάλλια;». Μάλλον όχι, όπως διαπιστώνεται από το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύει σήμερα το protothema.gr.


«Λουκέτο» και στην κλειστή πισίνα, όπου καθημερινά αθλούνται εκατοντάδες παιδιά και ενήλικες

Βαλτόνερα, λουκέτα και άδειες πισίνες συνθέτουν σκηνικό εγκατάλειψης που δεν θυμίζει σε τίποτα τις εγκαταστάσεις που φιλοξένησαν κάποτε τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του κόσμου. Και δεν συμβαίνει μόνο αυτό. Το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο που αριθμεί 4.000 μέλη συνεχίζει να παραμένει εδώ και μέρες κλειστό «για τεχνικούς λόγους». Μην φανταστείτε ότι έσπασε κάποιος αγωγός και τρέχουν τα νερά από τις πισίνες ή ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού και δεν βγαίνουν οι βάρδιες. Αντιθέτως, διότι οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις αριθμούν δύναμη 170 υπαλλήλων!


                      Εικόνες ντροπής στο μεγαλύτερο κολυμβητήριο της χώρας


Τι φταίει λοιπόν; Μήπως το γεγονός ότι κηρύχτηκε άγονος ο διαγωνισμός για τα χημικά με τα οποία φιλτράρουν τα νερά στις πισίνες; «Ναι» παραδέχεται ο γενικός διευθυντής- συντονιστής του Κολυμβητηρίου κ. Βασίλειος Κάκκος, «φταίει κι αυτό» θα προσθέσει αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει στο ερώτημα, ποιος ευθύνεται και γιατί κηρύχτηκε άγονος ο διαγωνισμός. Εδώ ίσως κριθεί απαραίτητη παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα...


Στο έλεος του χρόνου και των καιρικών συνθηκών οι κερκίδες της πισίνας στην οποία φιλοξενήθηκαν οι Αγώνες του 2004


«Και σε άλλες χρονιές το Κολυμβητήριο είχε αργήσει να ανοίξει τις πόρτες του» θα αρκεστεί στο να συμπληρώσει ο γενικός διευθυντής-συντονιστής. Ωστόσο πέρυσι το κολυμβητήριο άνοιξε το πρώτο δεκαήμερο και φέτος πάει για τις 22 Σεπτεμβρίου και αν... Διότι, πότε θα έρθουν τα χημικά και πότε θα τα τοποθετήσουν στις πισίνες; Δεν θα πρέπει πρώτα να αδειάσουν τα νερά; Ακόμα και στη κλειστή μικρή πισίνα του baby swimming το χρώμα των υδάτων από μπλε αρχίσει να γίνεται «βαθύ πράσινο».


Αφύλαχτος ο χώρος στον οποίο βρίσκεται η ερημωμένη πισίνα των καταδύσεων. Ο κίνδυνος παραμονεύει...

Την ίδια στιγμή άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο μέχρι και για ενδεχόμενη άρνηση από την πλευρά των τεχνικών να βάλουν τα χημικά (όταν αυτά έρθουν) διότι εδώ και χρόνια φωνάζουν για ένα επίδομα που έμεινε στις υποσχέσεις και ποτέ δεν τους δόθηκε αν και το δικαιούνται, όπως υποστηρίζουν. Και μέσα σε όλα αυτά οι υπάλληλοι του κολυμβητηρίου έρχονται καθημερινά σε σύγκρουση με τα αγανακτισμένα μέλη του που περιμένουν πως και πως να ανοίξουν οι πισίνες για να αθληθούν.


Κλειστές παραμένουν οι περισσότερες πόρτες των εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα να μη διευκολύνεται η πρόσβαση στους αθλούμενους


Μαζί τους και οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων που δραστηριοποιούνται εντός του χώρου του Κολυμβητηρίου και πληρώνουν παχυλά ενοίκια για τα τ.μ. που εκμεταλλεύονται. Διαμαρτύρονται διότι οι περισσότερες πόρτες είναι σφραγισμένες με λουκέτο με αποτέλεσμα να μην διευκολύνεται η πρόσβαση στους πελάτες τους, ενώ ο ελλιπής φωτισμός είναι αποτρεπτικός για τη χρησιμοποίηση των ντουζ και των αποδυτηρίων.


Σε «βαθύ πράσινο» τα νερά στις πισίνες του ΟΑΚΑ, λόγω της έλειψης χημικών...



Η πισίνα του babyswimming

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me