1/9/14

Πώς θα καταπολεμήσετε την τριχόπτωση!


Η τριχόπτωση και η φαλάκρα δεν είναι ευχάριστες καταστάσεις, όχι τόσο για την υγεία ενός, όσο για την αυτοπεποίθησή του, ειδικά αφού αναφερόμαστε στον αντρικό, κυρίως, πληθυσμό.
Για όσους λοιπόν, βασανίζονται από την τριχόπτωση και τις συνέπειες αυτής, στην εικόνα και αυτοπεποίθησή τους, ακολουθούν κάποιοι τρόποι για να την αντιμετωπίσουν και τουλάχιστον να σταματήσουν μια διαδικασία που μοιάζει, αλλά ίσως και να μην είναι τελικά, αναπόφευκτη. 
 Βρείτε την αιτία 
Οι αιτίες της τριχόπτωσης μπορεί να είναι πολλές και ποικίλες. Ορμονικές ή διατροφικές διαταραχές, προβλήματα με τη λειτουργία του θυρεοειδή, χαμηλός σίδηρος και χαμηλά ποσοστά πρωτεΐνης στον οργανισμό, είναι μερικές μόνο από τις αιτίες της απώλειας της τρίχας. 
 Μην εμπιστεύεστε παραϊατρικές λύσεις 
Πολλοί υπόσχονται καταπολέμηση της τριχόπτωσης και πολλοί υπόσχονται επανεμφάνιση της πάλαι ποτέ πλούσιας κόμης σας, αλλά ελάχιστοι από αυτούς μπορούν τελικά να σας βοηθήσουν αποτελεσματικά. Μην σκορπάτε τα λεφτά σας σε προϊόντα που δεν φέρουν την επιστημονική σφραγίδα και έχουν αμφίβολα αποτελέσματα. Ζητήστε τη βοήθεια και τη συμβουλή του ειδικού δερματολόγου που σας κουράρει και μην παρασύρεστε από καλογυρισμένες διαφημίσεις με ηθοποιούς που διαβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα ενός προϊόντος. 
Αλλάξτε σαμπουάν 
Πολλά είναι τα σαμπουάν που υπόσχονται ενδυνάμωση της τρίχας, αλλά μόνο όσα έχουν στη σύστασή τους την κετοκοναζόλη έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα. Το συγκεκριμένο αντιμυκητιασικό χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της πιτυρίδας, ενώ καταφέρνει και μειώνει την παραγωγή της τεστοστερόνης στους θύλακες της τρίχας. Χρησιμοποιείτε λοιπόν, για εμφανή αποτελέσματα σαμπουάν με αυτό το συστατικό και όχι ο,τιδήποτε κυκλοφορεί αδιακρίτως στο εμπόριο. 
Τρέφεστε σωστά 
Η διατροφή που κάνουμε, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε όλες τις πλευρές της υγείας μας και φυσικά επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και στην υγεία των μαλλιών μας. Αποφεύγετε λοιπόν, τα τηγανητά φαγητά, ώστε να μειωθεί η παραγωγή λιπαρών ουσιών από τους αδένες, ενώ καλό είναι να απέχετε και από τα γλυκά. Τα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης που οφείλονται στην αυξημένη πρόσληψη ζάχαρης, αυξάνουν την τεστοστερόνη και το υποπροϊόν αυτής που ευθύνεται για την ανδρική αλωπεκία. Μην υποτιμάτε ποτέ την αδιαμφισβήτητη αλήθεια ότι είμαστε ό,τι τρώμε. 
www.stogiatro.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me