12/9/14

Τα ακίνητα της Σοφίας Βούλτεψη


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Το Ποντίκι Web

(Αναδημοσίευση από «Αυγή»)

Το πόθεν έσχες της Σοφίας Βούλτεψη διαψεύδει τον ισχυρισμό της ότι είναι… ακτήμων και δεν διαθέτει κανένα ακίνητο.

Η υφυπουργός συνελήφθη ψευδόμενη για τη δήλωσή της (στα Παραπολιτικά FM) ότι «δεν έχω ακίνητα». Η πραγματικότητα είναι ότι έχει και σπίτι και εξοχικό και ακίνητα μέσα στο δάσος στην Πεντέλη.

Σύμφωνα με το πόθεν έσχες που έχει καταθέσει στη Βουλή η Σ. Βούλτεψη διαθέτει:

·         Διαμέρισμα στη Γλυφάδα 239 τμ. που «συμπληρώνεται» από 130 τμ. βοηθητικών χώρων. Το οικόπεδο συνολικά είναι 402 τμ. Το διαμέρισμα αγοράσθηκε το 1985 και είναι κατά 100% στην πλήρη κυριότητα της Σ. Βούλτεψη.

·         Οικία στην Αγία Μαρίνα (Λαγονήσι). Προφανώς πρόκειται για το εξοχικό της υπουργού. Είναι οικόπεδο 516 τμ. επί του οποίου βρίσκεται οικία 71,36 τμ. και ανήκει κατά 50% στην πλήρη κυριότητα της Σ. Βούλτεψη.

·         Πάνω από 2000 τμ. στο Ντράφι (μαζί με το σύζυγό της Θανάση Αγγελόπουλο). Ουσιαστικά πρόκειται για δύο οικόπεδα μέσα σε (σύμφωνα με όσα δηλώνει η ίδια στο πόθεν έσχες της) δάσος συνολικής έκτασης 2.019,16 τμ. Η Σ. Βούλτεψη και ο σύζυγός της διαθέτουν έκαστος εξ αδιαιρέτου το 0,0825% της δασικής έκτασης, που συνολικά φτάνει τα 1.224,000 τμ.

·         Αγροτεμάχιο 750 τμ, στην Αγία Αικατερίνη στη Μάνδρα. Το οικόπεδο ανήκει κατά 75% στην πλήρη κυριότητα της Σ. Βούλτεψη, ενώ, όπως διευκρινίζει, «δεν υπάρχει συμβόλαιο καθώς είναι κληρονομιά από τον πατέρα της.
 


Την ίδια ώρα η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη κατήγγειλε ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος έχει ανώνυμη εταιρεία. Συγκεκριμένα κατήγγειλε ότι η Σ. Βούλτεψη επέλεξε «με το που μπήκε η χώρα στο μνημόνιο το 2010 να δημιουργήσει μιαν ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία Ανεξάρτητη Δημοσιογραφική Ενημέρωση» και το 2012 «ορίσθηκε διευθύνουσα σύμβουλος της εν λόγω ανώνυμης εταιρείας με πενταετή θητεία».

Η καταγγελία επιβεβαιώνεται και από το πόθεν έσχες της Σ. Βούλτεψη όπου εμφανίζεται να είναι μέτοχος σε εταιρεία που ιδρύθηκε το 2010 και να εισέφερε 57.600 ευρώ στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Η Μ. Χρυσοβελώνη τονίζει ότι «σύμφωνα με το άρθρο 81 του Συντάγματος κανένας υπουργός ή υφυπουργός δεν μπορεί να έχει οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του και ρωτά γιατί δεν δημοσιεύθηκε πουθενά, εδώ και 3 μήνες που είναι υφυπουργός, η παραίτηση της κατά τα άλλα ειλικρινούς Σ. Βούλτεψη από την παραπάνω θέση».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me