13/9/14

ΤΟ ΡΟΖ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Οι ερωτευμένοι «αντάρτες» του Ολάντ

Τον έρωτά τους ζουν οι δύο αντάρτες του Φρανσουά Ολάντ, οι οποίοι τον περασμένο μήνα προκάλεσαν πολιτικό σεισμό στη χώρα και οδήγησαν τη γαλλική κυβέρνηση σε νέο ανασχηματισμό.

Love Story  Με τίτλο «Love Story στο Σαν Φρανσίσκο» το περιοδικό Paris Match κυκλοφόρησε με φωτογραφία από τις ρομαντικές διακοπές του 51χρονου Αρνό Μοντεμπούρ με τη 41χρονη Ορελί Φιλιπετί
Love Story

Με τίτλο «Love Story στο Σαν Φρανσίσκο» το περιοδικό Paris Match κυκλοφόρησε με φωτογραφία από τις ρομαντικές διακοπές του 51χρονου Αρνό Μοντεμπούρ με τη 41χρονη Ορελί Φιλιπετί
Μία εβδομάδα μετά τα επίμαχα αποσπάσματα που δημοσίευσε από το βιβλίο της πρώην συντρόφου του Ολάντ, το περιοδικό Paris Match επέστρεψε αυτή την εβδομάδα δριμύτερο αποκαλύπτοντας ένα ειδύλλιο που δεν ήταν γνωστό στη χώρα και που ρίχνει φως στο ροζ παρασκήνιο της κυβερνητικής κρίσης.
Με τίτλο «Λαβ στόρι στο Σαν Φρανσίσκο», το περιοδικό κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδη φωτογραφία από τις ρομαντικές διακοπές δύο πρώην υπουργών του Ολάντ από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος, που αποφάσισαν να ξεκουραστούν λίγο μετά την αποχώρησή τους από την κυβέρνηση: του 51χρονου Αρνό Μοντεμπούρ (πρώην υπουργού Οικονομίας) και της 41χρονης Ορελί Φιλιπετί (πρώην υπουργού Πολιτισμού).
Στα τέλη Αυγούστου εκείνος εκφράζοντας την αντίθεσή του στην κυβερνητική πολιτική έριξε «βόμβα» στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού του Μανουέλ Βαλς με την παραίτησή του και την οδήγησε σε ανασχηματισμό. Εκείνη προκάλεσε έκπληξη όταν με δημόσια επιστολή της ζήτησε να μην είναι ούτε εκείνη μέλος της κυβέρνησης Ολάντ, επειδή αυτή είχε απομακρυνθεί από τις αριστερές αρχές της και η ίδια ήθελε να παραμείνει «πιστή στα ιδανικά της».

Οι ερωτευμένοι «αντάρτες» του Ολάντ
«Μετά τον ανασχηματισμό, οι δύο πρώην υπουργοί επέλεξαν την Καλιφόρνια για διακοπές ερωτευμένων», έγραψε το Paris Match στο τελευταίο τεύχος του δημοσιεύοντας πλούσιο φωτογραφικό υλικό του ζευγαριού να είναι αγκαλιασμένοι, να περπατούν χέρι χέρι στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο και να παίρνουν φωτογραφίες ο ένας τον άλλον. Το δημοσίευμα προκάλεσε την οργή του Μοντεμπούρ, ο οποίος κατέθεσε μήνυση εναντίον του περιοδικού.

Και οι δυο τους είχαν μπει στην κυβέρνηση Ολάντ από το 2012, ενώ συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2006. Πάντως η προσωπική ζωή των δύο ερωτευμένων ανταρτών έχει φιγουράρει κατά καιρούς στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης και είναι γνωστοί για τις σχέσεις τους με δημόσια πρόσωπα. Μέχρι το 2011 η Φιλιπετί ζούσε με τον σύντροφό της Τομά Πικετί, τον διάσημο οικονομολόγο που έγραψε το μπεστ σέλερ «Το κεφάλαιο στον 21ο αιώνα».
Το 2009 είχε καταγγείλει στην αστυνομία ότι ο σύντροφός της την κακοποιούσε, αν και μετά την προκαταρκτική έρευνα η πολιτικός απέσυρε την καταγγελία. Ανύπαντρη μητέρα και βουλευτής στην ανατολική περιοχή της Μοσέλ, η Φιλιπετί διατηρούσε μέχρι πρόσφατα δεσμό με τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης του Ζακ Σιράκ, Φρεντερίκ ντε Σεντ- Σερνάν.


Οσο για τον Μοντεμπούρ, ο πολυτάραχος ερωτικός του βίος έχει απασχολήσει πολύ τον Τύπο. Ο γόης πολιτικός, με τον οποίο το 48,2% των Γαλλίδων είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι θα περνούσε ευχαρίστως μια βραδιά, είναι πατέρας δύο παιδιών που απέκτησε με την Ορτάνς ντε Λαμπρίφ, κόρη κόμη και συνεργάτιδα του Γάλλου πρώην πρωθυπουργού Εντουάρ Μπαλαντίρ.
Το 2010 αυτός ο γάμος έφτασε στο τέλος του γιατί στη ζωή του μπήκε η διάσημη μαύρη τηλεοπτική δημοσιογράφος Αντρέι Πιλβάρ. Πριν από έναν χρόνο ο Μοντεμπούρ γνώρισε την επόμενη κατάκτησή του σε ένα γεύμα στο σπίτι του συγγραφέα Μαρέκ Αλτέρ: τη 45χρονη ηθοποιό Ελσα Ζιλμπερστάιν, η οποία είχε δηλώσει ότι της αρέσουν οι άνδρες που είναι λίγο... τρελοί.
Μέχρι την περασμένη άνοιξη ο τότε υπουργός Οικονομικών και η ηθοποιός έκαναν κοινές εμφανίσεις. Σύντομα όμως οι δρόμοι του Μοντεμπούργκ και της Φιλιπετί συναντήθηκαν και τους οδήγησαν όχι μόνο στον έρωτα αλλά και εκτός της γαλλικής κυβέρνησης.
ΜΟΝΤΕΜΠΟΥΡ
Θα κινηθεί νομικά κατά του περιοδικού
Νομικά εναντίον του σκανδαλοθηρικού περιοδικού για παραβίαση της προσωπικής του ζωής αποφάσισε να κινηθεί ο Αρνό Μοντεμπούρ. «Είμαι αντίθετος εδώ και καιρό στην κουτσομπολίστικη εκδοχή της πολιτικής ζωής και ζητώ να προστατευτεί η προσωπική μου ζωή» έγραψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αρνό Μοντεμπούρ στην καταγγελία του εναντίον του Paris Match αναφερόμενος σε «κλεμμένες φωτογραφίες».
ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me