13/9/14

Μουντομπάσκετ: Στον τελικό η Σερβία με... όργια Τεόντοσιτς

Μουντομπάσκετ: Στον τελικό η Σερβία με... όργια Τεόντοσιτς

Οι Σέρβοι έκαναν τρομερό πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκαν ακόμα και με 19, ενώ άντεξαν στην πίεση των Γάλλων στο τέλος και πήραν το εισιτήριο για το τελικό του Μουντομπάσκετ (90-85), όπου θα αντιμετωπίσουν τις ΗΠΑ. Κορυφαίος των νικητών ο Τεόντοσιτς που πέτυχε 24 πόντους, ενώ από τους "τρικολόρ" έκανε καταπληκτικό παιχνίδι ο Μπατούμ με 35.

Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό από το πρώτο λεπτό. Ο Μίλος Τεόντοσιτς έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των Γαλλών και γρήγορα η διαφορά ανέβηκε σε διψήφια επίπεδα. Ο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας τελείωσε το ημίχρονο με 18 πόντους και 4 ασίστ και ηταν ο βασικός λόγος που οι Γάλλοι βρίσκονταν στο -14.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν. Η κίνηση του Κολέ να περάσει τον Μπατούμ στο μαρκάρισμα του Τεόντοσιτς απέδωσε τα μέγιστα καθώς οι "πλάβι"  δεν σκόραραν με την ίδια ευκολία, ενώ την ίδια ώρα ο Μπατούμ κρατούσε σχεδόν μόνος του και την επίθεση της ομάδας του. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με επιμέρους σκορ 15-14 υπέρ των Σέρβων.

Στην τελευταία περίοδο οι "τρικολόρ" εξαπέλυσαν την τελική τους αντεπίθεση η οποία βασίστηκε στα σουτ τριών πόντων. Ο Μπατούμ μιμήθηκε τον Τεόντοσιτς του πρώτου ημιχρόνου και οι Γάλλοι ροκάνιζαν αργά αλλά σταθερά την διαφορά, την ώρα που οι Σέρβοι έβρισκαν κάποιες λιγοστές λύσεις από τους Μπογκντάνοβιτς και Κρίστιτς.



Ένα τρομερό τρίποντο του Τεόντοσιτς έφερε τη Σερβία στους εννιά (68-77) τρία λεπτά πριν το τέλος, αλλά τα απίθανα τρίποντα των Μπατούμ και Ερτέλ κράτησαν ζωντανή τη Γαλλία (79-82). Τελικά, μίλησε το μυαλό και η ψυχραιμία των Σέρβων στις κρίσιμες τελευταίες επιθέσεις και η πλάστιγγα έγειρε υπέρ τους.

Πλέον η Σερβία θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ στον τελικό του Μουντομπάσκετ, το βράδυ της Κυριακής (22.00).

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 32-46, 46-61, 85-90

ΓΑΛΛΙΑ (Κολέ): Ερτέλ 12 (1), Μπατούμ 35 (8), Α. Ντιό 2, Λοβέρν 4, Τζάκσον 3 (1), Φουρνιέ 10 (2), Πιετρούς, Γκομπέρ 4, Ντιό 13 (3), Ζελαμπάλ 2.

ΣΕΡΒΙΑ (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 24 (5), Σιμόνοβιτς 2, Γιόβιτς, Μπογκντάνοβιτς 13 (2), Μπιέλιτσα 10, Μάρκοβιτς 11 (1), Κάλινιτς 8, Μπίρτσεβιτς, Κρστιτς 11, Ραντούλιτσα 11.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me