14/9/14

Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ 3 ΤΡΟΦΕΣ...


Συνήθως προσαρμόζουμε τη διατροφή μας με τέτοιο τρόπο που να προωθεί την απώλεια κιλών ή τη διατήρηση του βάρους. 
 
Προτεραιότητά μας θα πρέπει να είναι όμως...
τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που χαρίζουν λάμψη στην επιδερμίδα και προλαμβάνουν τα σημάδια της γήρανσης. 
 
Τα ίδια θρεπτικά συστατικά συμβάλλουν σαφώς και στην ομαλή λειτουργία όλων των επιμέρους οργάνων και συστημάτων του σώματος.
Δείτε ποιες είναι οι τρεις τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από καμία κουζίνα!

1. Καρότα
Γνωρίζουμε ότι πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά φρούτα και λαχανικά, καθώς περιέχουν βιταμίνες και φυτικές ίνες. Ερευνητές από τη Σκωτία διαπίστωσαν όμως ότι η υγιεινή διατροφή μάς κάνει και πιο... όμορφους! 
 
Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Plos One κατέδειξε ότι όσοι συμμετέχοντες κατανάλωναν τρεις επιπλέον μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα για περίοδο έξι εβδομάδων βαθμολογήθηκαν και ως πιο ελκυστικοί από μια ομάδα εθελοντών. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό οφείλεται κυρίως στα καροτενοειδή που υπάρχουν στα φρούτα και τα λαχανικά κόκκινου, κίτρινου και πορτοκαλί χρώματος.

2. Σοκολάτα
Τα φλαβονοειδή της μαύρης σοκολάτας δεν προστατεύουν μόνο την καρδιά αλλά και την επιδερμίδα. Γερμανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ διαπίστωσαν ότι η μαύρη σοκολάτα θωρακίζει την επιδερμίδα ενάντια στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, μειώνοντας τον κίνδυνο εγκαύματος και διατηρώντας την επιδερμίδα ενυδατωμένη και σφριγηλή. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτή η ευεργετική επίδραση οφείλεται στη βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος – χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση της σοκολάτας.

3. Αυγό
Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το αυγό προστατεύουν το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, προλαμβάνοντας την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των πανάδων.

Πηγή: onmed.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me