14/9/14

Σε έξι χρόνια καταναγκαστικών έργων καταδίκασε η Βόρεια Κορέα έναν 25χρονο Αμερικανό


Δικαστήριο της Βόρειας Κορέας καταδίκασε τον αμερικανό πολίτη Μάθιου Τοντ Μίλερ σε 6 χρόνια καταναγκαστικών έργων επειδή διέπραξε «εχθρικές ενέργειες» ως τουρίστας στην χώρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση που μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Διέπραξε εχθρικές ενέργειες προς την Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας, καθώς εισήλθε στο έδαφός της υποδυόμενος έναν τουρίστα τον περασμένο Απρίλιο» υπογραμμίζεται στη σύντομη ανακοίνωση, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για την φύση των εγκλημάτων του.

 
 
Ο Μίλερ, που κατάγεται από το Μπέικερσφιλντ της Καλιφόρνια και είναι περίπου 25 ετών, εισήλθε στη Βόρεια Κορέα τον Απρίλιο 2014 όπου έσκισε την τουριστική του βίζα και ζήτησε από την Πιονγιάνγκ να του χορηγήσει άσυλο, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης εκείνη την περίοδο.

Σε φωτογραφίες της δίκης του που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από κρατικά μέσα απεικονίζονται κάποια από τα προσωπικά αντικείμενα του Μίλερ, περιλαμβανομένου του διαβατηρίου του και της βίζας που είχαν εκδώσει οι βορειοκορεατικές αρχές, την οποία έσκισε.

Στις φωτογραφίες εμφανίζεται και ο Μίλερ να κάθεται στο έδρανο του εξεταζόμενου μάρτυρα περικυκλωμένος από στρατιώτες της Βόρειας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει ακόμα ανακοινώσει την ημερομηνία κατά την οποία θα διεξαχθεί η δίκη ενός άλλου αμερικανού πολίτη, του Τζέφρι Φόουλι, 56 ετών από το Οχάιο, που συνελήφθη φέτος το Μάιο αφού άφησε μία βίβλο κάτω από την τουαλέτα ενός κέντρου στο λιμάνι Σονγκτζίν στα ανατολικά της χώρας.

Ο ιεραπόστολος Κένεθ Μπάε κρατείται από τις αρχές της χώρας από το Δεκέμβριο του 2012 και εκτίει ποινή 15 ετών καταναγκαστικών έργων καθώς κρίθηκε ένοχος ότι διέπραξε εγκλήματα στο πλαίσιο μιας συνωμοσίας με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me