13/9/14

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014 - ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ...

Ποια χώρα έχει την καλύτερη φήμη και τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Το Reputation Institute (Ινστιτούτο Φήμης), μία ιδιωτική συμβουλευτική εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη και την Κοπεγχάγη, δημοσιοποίησε...
το πέμπτο ετήσιο “Country RepTrak” ή αλλιώς  τον κατάλογο με τις  “πιο αξιόπιστες χώρες στον κόσμο”. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 31η θέση ενός καταλόγου με 55 χώρες.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για να συμβουλεύσει τα κράτη πώς να προωθήσουν την αξιοπιστία τους παγκοσμίως, αλλά και τις εταιρείες, που θέλουν να ξέρουν πώς η χώρα προέλευσής τους επηρεάζει τη φήμη τους στο εξωτερικό.

Οπως μεταδίδει το Forbes, φέτος προχώρησε σε κάποιες αλλαγές στη λίστα. Αντί να συμπεριλάβει τα κράτη, που έχουν τη μεγαλύτερη οικονομία και πληθυσμό ή βρίσκονται στην επικαιρότητα λόγω οικονομικών, πολιτικών και φυσικών γεγονότων, αποφάσισε να εξετάσει τις 55 χώρες με το μεγαλύτερο ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει ότι δεν συμπεριλαμβάνονται κράτη με μικρό ΑΕΠ, όπως ηΑιτή και το Ιράκ, ενώ προστέθηκαν μεγαλύτερες οικονομίες, όπως το Κουβέιτ και η Ρουμανία.

Στην κορυφή της λίστας, βρίσκεται η Ελβετία (76 βαθμοί), εκθρονίζοντας τον Καναδά( 75,6 βαθμοί) στη δεύτερη, ο οποίος κατείχε τα πρωτεία τα τελευταία τρία χρόνια. Στην τρίτη από τη δεύτερη θέση κατέβηκε η Σουηδία (75,1 βαθμοί), ενώ η Φινλανδία αναρριχήθηκε στην όγδοη από την τέταρτη θέση που ήταν πέρυσι. Ακολουθούν Αυστραλία, Νορβηγία, Δανία, Νέα Ζηλανδία, Ολλανδία και Γερμανία.

Εντύπωση προκαλεί η χαμηλή θέση των ΗΠΑ, που βρίσκονται στην 22η θέση, πίσω από τη Βραζιλία και μόλις μία θέση μπροστά από την Τσεχία.  Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες καταγράφουν καλύτερες επιδόσεις, όπως η Ιρλανδία (12η), η Ιταλία (16η), η Γαλλία (17η), η Ισπανία (18) και η Πορτογαλία (19η).

Η Ελλάδα βρίσκεται χαμηλότερα στην 31η θέση με 52,3 βαθμούς. Η Τουρκία βρίσκεται στην 39η θέση με 48,1 βαθμούς, ενώ Κίνα και Ρωσία στην 50η και 52η θέση αντιστοίχως.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me