2/8/14

Ποιο είναι το Fund «πριγκίπων» που ξαφνικά «ενδιαφέρθηκε» για τον Ιππόδρομο

Του Δημήτρη Παφίλα

Μια νομότυπη προσφορά έλαβε για τον Ιππόδρομο (ΟΔΙΕ) το ΤΑΙΠΕΔ απο την Ιντραλοτ, αλλά και ένα εκπρόθεσμο γράμμα από το Fund Global Family Partners.


Η όλη υπόθεση, όμως, αποκτά ενδιαφέρον καθώς στο εγγλέζικο Fund relationship partner είναι ο  γιός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος– ενώ κάποιοι ανέφεραν εντέχνως ότι η προσφορά έγινε από κοινού με τον ΟΠΑΠ.

Ας πάρουμε, τα πράγματα από την αρχή. Στον διαγωνισμό του ΟΔΙΕ κατατέθηκε μια και μοναδική προσφορά απο την Intralot , ενω οι Γαλλικοί Ιππόδρομοι PMU που είχαν συμμετάσχει δεν κατέθεσαν τελικώς προσφορά.
Το γράμμα
Εκτός της διαδικασίας, όμως, στάλθηκε ένα γράμμα απο το Fund Global Family Partners σύμφωνα με το οποίο εκδηλωνόταν ενδιαφέρον για τον ΟΔΙΕ έναντι ενός τιμήματος 40 εκατ. ευρώ, το οποίο όπως τονίζουν πηγές προσκείμενες προς το Fund «είναι υψηλότερο τίμημα και απο την Ιντραλοτ». Μάλιστα, απο τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο Ταμείο προκύπτει συνεργασία με τον ΟΠΑΠ – αν και από το Ταμείο αναφέρουν ότι, δεν γνωρίζουν κάτι.
Τελικώς, το Ταμείο εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία στην επόμενη συνεδρίαση του θα εξεταζόταν η προσφορά της Ιντραλοτ και θα αποσφραγιζόταν η οικονομική προσφορά – ενω δεν γινόταν καμία αναφορά στο γράμμα της Global Family Partners.
Αντίδραση
Το ερώτημα που προκύπτει, λοιπόν, είναι εάν θα υπάρξει αντίδραση από το Fund και τον ΟΠΑΠ. To fund εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γινόταν λόγος για μια πολύ καλή προσφορά η οποία δίνει αξία στο ελληνικό Δημόσιο.
Αν όμως υπήρχε σοβαρό ενδιαφέρον από το Gfp για τον ΟΔΙΕ γιατί προτιμήθηκε το εκπρόθεσμο γράμμα και δεν συμμετείχε στην διαδικασία;
Ποιο είναι το Fund Global Family Partners
Στο Fund το οποίο έχει επενδυτική ιστορία 100 ετών, ο Παύλος γιός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου συμμετέχει ως relationship partner- Eδω και μερικά χρόνια ο τέως Βασιλιάς αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα όπως έχει δηλώσει στο “Πρώτο θέμα”.
Στην ομάδα συμμετέχει και ο Έλληνας Ζαφείρης Βάρτης ως Investment Partner.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me