2/8/14

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ(απάντηση): Ισολογισμός χρήσης και οι τελευταίες εξελίξεις

Η εταιρεία αποτιμόταν σε 1,6 εκατ. ευρώ με την τιμή της μετοχής στο 0,1170 ευρώ την ημέρα αναστολής διαπραγμάτευσής της πριν 4 μήνες ακριβώς.
Το σύνολο του ενεργητικού της στον ισολογισμό της για το 2013 που δημοσιεύθηκε πριν λίγες ημέρες ανέρχεται στις σε 93,6 εκατ. ευρώ, με τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ενσώματα πάγια στοιχεία να έχουν αποτιμηθεί σε 45 εκατ. ευρώ.
 
  • Τα άυλα περιουσιακά στοιχεία σε ''μηδέν'' εκατ. ευρώ, τα αποθέματα σε 11 εκατ. ευρώ και οι απαιτήσεις της αγγίζουν τα 11,1 εκατ. ευρώ.
ΤΑ λοιπά κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία υπολογίζονται σε 11,73 εκατ. ευρώ (εξ αυτών τα 2,62 εκατ. ευρώ αφορούν τα ταμειακά διαθέσιμά της), ενώ το αντίστοιχο του ενεργητικού στην χρήση 2012 ανερχόταν σε 108,9 εκατ. ευρώ.
  • Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων των γύρισε σε αρνητικό στο ύψος των 23,3 εκατ. ευρώ από τα οριακά μείον στις 31.12.2012.
ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ στην ανάλυση του συνόλου των υποχρεώσεών της (στα 115,1 εκατ. έναντι των 107,7 εκατ. του 2012) διαπιστώνουμε ότι αυτές διαμορφώνονται:
  • Από τις μακροπόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις της των 16,7 εκατ. ευρώ, τις προβλέψεις /λοιπές μακροπρόθεσμες των 1,03 εκατ. ευρώ, τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό των 69,8 εκατ. και τις λοιπές βραχυπρόθεσμες των 27,5 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης δανειακής μόχλευσης των μετόχων της που προκύπτει από το σύνολο του δανεισμού μείον τα ταμειακά διαθέσιμα διά των ιδίων κεφαλαίων είναι πλέον ''στρατοσφαιρικός''...
  • Ο κύκλος εργασιών της στο 2013 ανήλθε σε 28,22 εκατ. ευρώ, με ζημίες 21,8 εκατ.  ευρώ, τα ebitda στο μείον 15,75 εκατ. ευρώ, με τις ταμειακές ροές από τις λειτουργικές δραστηριότητες να εμφανίζονται αρνητικές κατά 1,8 εκατ. ευρώ. 

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: 


«Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για την υπογραφή οριστικής συμφωνίας αναδιάρθρωσης δανεισμού και χρηματοδότησης και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα»...

ΑΥΤΟ ανέφερε χαρακτηριστικά η διοίκηση της Ελληνικής Υφαντουργίας στις λογιστικές καταστάσεις της οικονομικής χρήσης 2013 που δημοσιεύθηκαν στις 30/7.

Η ουσία είναι πως, σύμφωνα πάντα με την εισηγμένη, «τον Σεπτέµβριο του 2013 η διοίκηση του Οµίλου υπέβαλε στους οµολογιούχους νέα πρόταση για την αναχρηµατοδότηση του Οµίλου και την αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισµού...

Με στόχο την εξυγίανση, την αναδιάρθρωση του συνολικού του δανεισµού και την στήριξη του προκειµένου να επανέλθει σε κανονική λειτουργία και θετικά αποτελέσµατα.

Έκτοτε βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγµατεύσεις µε τις πιστώτριες τράπεζες, αλλά δεν κατέστη δυνατή μέχρι στιγμής η σύναψη συγκεκριµένης ενυπόγραφης συµφωνίας.

Σε κάθε περίπτωση τονίζει η διοίκηση, από τον Νοέµβριο 2013, έχει υπάρξει συµφωνία επί της ουσίας µεταξύ των πιστωτριών τραπεζών για την στήριξη του Οµίλου, ενώ πρόσφατα επιβεβαιώθηκε σε κοινή συνάντηση όλων των πιστωτριών τραπεζών η πρόθεση τους αυτή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me