10/8/14

Άντρες για γάμο... Ποιους θεωρούν ακατάλληλους οι γυναίκες


Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στην...
«Επιθεώρηση Προσωπικότητας & Κοινωνικής Ψυχολογίας» ρίχνει φως στο ποιους άνδρες θεωρούν οι γυναίκες κατάλληλους για πρόσκαιρες σχέσεις και ακατάλληλους για γάμο.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι επιστήμονες από το Τέξας και τη Μινεσότα συνεργάστηκαν με 1.000 εθελοντές, προκειμένου να διαπιστώσουν τι μηνύματα «στέλνουν» διάφορες συμπεριφορές.


Όπως διαπιστώθηκε στην πλειοψηφία τους, οι άνδρες χρησιμοποιούσαν τα είδη πολυτελείας, προκειμένου να προσελκύσουν μία γυναίκα για πρόσκαιρη σχέση, ωστόσο δε συνέβαινε το ίδιο και με τις τελευταίες.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι ενώ οι γυναίκες θεωρούσαν πιο ελκυστικό έναν άντρα με σπορ αυτοκίνητο, στην πραγματικότητα γνώριζαν ότι το «χρησιμοποιούσε» για να τις ρίξει. Έτσι, τελικά, τον αξιολογούσαν λιγότερο ελκυστικό ως υποψήφιο για γάμο.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, οι άντρες που αγοράζουν σπορ αυτοκίνητα, με σκοπό να προσελκύσουν τις γυναίκες, μπορεί εν τέλει να στέλνουν λάθος μήνυμα, ότι δηλαδή ενδιαφέρονται μόνο για το ζευγάρωμα, όπως ακριβώς κάνουν και τα αρσενικά παγώνια που τεντώνουν την ουρά τους μπροστά στα θηλυκά.

«Προφανώς και οι γυναίκες αρέσκονται να ξοδεύουν χρήματα σε ακριβά αντικείμενα, αλλά στην προσπάθειά τους να βρουν έναν σύντροφο δεν επενδύουν σε αυτά όπως οι άντρες», είπε η επικεφαλής ερευνήτρια Τζιλ Σάντι, επίκουρη καθηγήτρια Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Σαν Αντόνιο.


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me