5/8/14

Η κριτική των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού

Το Sport24.gr αναλύει την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τη Σταντάρ Λιέγης.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τη Σταντάρ Λιέγης στη ρεβάνς του «Απόστολος Νικολαΐδης» και το Sport24.gr σχολιάζει την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Τριφυλλιού.

ΚΟΤΣΟΛΗΣ: Δεύτερη πολύ καλή εμφάνιση από τον έμπειρο τερματοφύλακα, ο οποίος δεν φέρει ευθύνη στα γκολ που δέχτηκε. Σταθερός και σίγουρος στις εξόδους του, κατεύθυνε σωστά τους αμυντικούς του και όταν ανέβηκε ο Παναθηναϊκός να πιέσει ψηλά, έπαιξε σωστά ως «λίμπερο».
ΣΙΛΝΤΕΝΦΕΛΝΤ: Εξαιρετική εμφάνιση από τον Κροάτη, ο οποίος ήταν πανταχού παρών στην άμυνα του. Δεν έχασε μονομαχία στον αέρα και στο έδαφος και όταν είχε την ευκαιρία, προώθησε τη μπάλα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν απειλητικός από τις στημένες φάσεις, έχοντας το δεύτερο δοκάρι του Παναθηναϊκού.
ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ: Καλός σε γενικό βαθμό ο στόπερ του Τριφυλλιού, αν και αντιμετώπισε δυσκολίες στο μαρκάρισμα του Ντε Καμάργκο. Έχασε κάποιες φάσεις και κέρδισε άλλες. Προσπάθησε πολλές φορές να ανέβει με τη μπάλα, ώστε να προσφέρει έξτρα παίκτη στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού, αλλά δεν μπόρεσε να το κάνει με την επιτυχία άλλων αγώνων.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πολύ καλός στα πρώτα λεπτά, δεν δέχτηκε φάσεις και επιχείρησε προωθήσεις. Όμως μετά το σκληρό μαρκάρισμα που έκανε γύρω στο 30’, έκανε ένα κακό δεκάλεπτο. Συνήλθε στο δεύτερο ημίχρονο, ξαναέγινε αποτελεσματικός στα μαρκαρίσματα του και προσπάθησε να βγει μπροστά, χωρίς όμως να μπορεί να βοηθήσει εξίσου.
ΝΑΝΟ: Ακούραστος για άλλη μία φορά, ανέβηκε και κατέβηκε πολλές φορές στην άμυνα και στην επίθεση. Αμυντικά «έφαγε» ελάχιστες φάσεις στο χώρο ευθύνης του. Επιθετικά, έδωσε στηρίγματα στην ανάπτυξη όμως οι σέντρες του και οι πάσες του δεν έβρισκαν στόχο.
ΠΡΑΝΙΤΣ: Στα 60 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, δεν υπήρχε στο γήπεδο. Από τη στιγμή που μετακόμισε στον άξονα και αφιερώθηκε αποκλειστικά στο δημιουργικό κομμάτι, ανέβηκε πάρα πολύ. Βοήθησε στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, την πέρασε κάθετα αρκετές φορές και με τα σουτ του απείλησε τον Καβαζίμα.
ΜΕΝΤΕΣ: Άρχισε εντυπωσιακά το παιχνίδι και ήταν ο λόγος που ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή στα πρώτα λεπτά. Όμως, όσο περνούσαν τα λετο πτά η απόδοση του έπεφτε και από λάθος του άρχισε το γκολ της ισοφάρισης. Δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό, έβγαινε δεύτερος στις μονομαχίες και δεν είχε καθαρό μυαλό στις μεταβιβάσεις.
ΑΤΖΑΓΚΟΥΝ: Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι φάνηκαν τα προτερήματα και οι αδυναμίες του. Ακατάπαυστο τρέξιμο, διαρκές pressing και συνεχόμενη κάλυψη των χώρων από τη μία. Κακές επιλογές στις πάσες, μέτρια κοντρόλ και αρκετά λάθη στο επιθετικό κομμάτι. Σε άλλους τομείς βοηθάει και σε άλλους υστερεί σημαντικά.


ΖΕΚΑ: Στο πρώτο ημίχρονο που οι Πέτριτς, Πράνιτς και Μέντες δεν είχαν τρεξίματα, τα έδωσε όλα προσπαθώντας να τους καλύψει. Για άλλο ένα ματς, πάτησε κάθε τετραγωνικό μέτρο του αγωνιστικού χώρου, έκανε πολλά μέτρα με τη μπάλα και έδωσε αμέτρητες μάχες. Στο τελευταίο τέταρτο έδειξε σημάδια κόπωσης, με αποτέλεσμα να του λείψει το καθαρό μυαλό.
ΠΕΤΡΙΤΣ: Είναι ανέτοιμος για να ακολουθήσει το ρυθμό ενός ευρωπαϊκού αγώνα και αυτό φάνηκε. Δεν είχε την ταχύτητα και την έκρηξη στις διεκδικήσεις. Αν και σε κάποιες φάσεις βοήθησε με την οξυδέρκεια του, εντούτοις δεν συνείσφερε στο pressing και στην ανασταλτική λειτουργία. Χρειάζεται χρόνο για να ανέβει η ετοιμότητα του.
ΜΠΕΡΓΚ: Έτρεξε πάρα πολύ και ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις, αλλά δεν διανύει περίοδο φόρμας. Οι κινήσεις του και οι εκτελέσεις του στην περιοχή δεν θυμίζουν τον καλό Μπεργκ. Ωστόσο, δεν τροφοδοτήθηκε κατάλληλα από τους συμπαίκτες του, ενώ δεν είχε υποστήριξη μέχρι τις αλλαγές του Αναστασίου στο 60’.
ΚΑΡΕΛΗΣ: Με την είσοδο του πρόσφερε στηρίγματα στον Μπεργκ και επιλογές στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού, ενώ πίεσε αρκετά τους αντίπαλους στόπερ. Ωστόσο, δεν κατάφερε να βρεθεί σε απειλητική φάση και έμεινε μακριά από τις ευκαιρίες.
ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ: Μπήκε στο 55’, αλλά τραυματίστηκε μετά από 9 λεπτά και έγινε αλλαγή.
ΝΤΙΝΑΣ: Η είσοδος του βελτίωσε σημαντικά το δημιουργικό κομμάτι. Πήρε πρωτοβουλίες, με κορυφαία το σουτ του στο οριζόντιο δοκάρι και τον αισθάνθηκαν για τα καλά οι αμυντικοί της Σταντάρ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, χάθηκε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me