5/8/14

ΟΤΕ: Στόχο 12,80 ευρώ δίνει η BofA – Αναμένει νέο ομόλογο 700 εκατ. ευρώ (Α΄μέρος του έργου)


H BofA αλλάζει τη στάση της σε ουδέτερη για ελληνική οικονομία και χρηματιστήριο, ομως διατηρεί θετικές προσδοκίες για τον ΟΤΕ στον οποίο και διατηρεί τιμή στόχο τα 12,80 ευρώ εκτιμώντας ότι η πορεία της εταιρείας θα σταθεροποιηθεί στο δεύτερο εξάμηνο που διανύουμε.

Το α' τρίμηνο, όπως αναφέρει, απογοήτευσε την αγορά η οποία διαπίστωσε μια επιθετική πολιτική τιμών με παράλληλη πίεση από τις ρυθμιστικές Αρχές. Τα αποτελέσματα του β' τριμήνου αναμένεται να επαναφέρουν την εμπιστοσύνη στους επενδυτές.

Το μήνυμα δηλαδή που αναμένει η ανάλυση της αμερικάνικης τράπεζας από τα αποτελέσματα του β' τριμήνου είναι ότι η εταιρεία θα δώσει στίγμα ελέγχου της αγοράς και του κλάδου.
Σε αυτό αναμένεται να συμβάλλει και η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται να υπάρξει βελτίωση στις δαπάνες για τις υπηρεσίες στο χώρο των τηλεπικοινωνιών από τους καταναλωτές στα στοιχεία του β' τριμήνου που θα δημοσιοποιηθούν.
Όσον αφορά τη Ρουμανία τα στοιχεία αναμένεται να είναι πιο αδύναμα.

Η BofA αναμένει νέα έκδοση ύψους 700 εκατ. ευρώ από τον ΟΤΕ για αναχρηματοδότηση υπαρχόντων ομολόγων κι εκτιμά ότι ο οργανισμός έχει κινηθεί πολύ πετυχημένα στην αναχρηματοδότηση του δανεισμού του.

Στα μοντέλα της περιλαμβάνει μια ανάπτυξη της τάξης του 2,5% για τον κλάδο των κινητών κι 1% για τη σταθερή τηλεφωνία. Στην τιμή των 12,80 ευρώ ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται 5,5 φορές τη σχέση EV/EBITDA σύμφωνα με τις προβλέψεις του 2014 που είναι απόλυτα συγκρίσιμο με τις ομόλογες εταιρείες του κλάδου.

Ο ανταγωνισμός στον κλάδο για την Ελλάδα φαίνεται λογικός αν και μικρότεροι παίκτες μπορούν να πιέσουν περισσότερο την αγορά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me