3/8/14

Χαμόγελα για Αβραάμ και Διαμαντάκο.

Ικανοποίηση και προεδρικά συγχαρητήρια


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τηλεφώνησε στον Μίτσελ και τον συνεχάρη για την εξαιρετική εικόνα του Ολυμπιακού στο ICC. Τι γίνεται στα μεταγραφικά, εν αναμονή και της υπόθεσης του Άλαν Πουλίδο. Χαμόγελα για Αβραάμ και Διαμαντάκο.

Με την νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι, έστω και στα πέναλτι (2-2 κ.δ.), ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο την παρουσία του στο International Champions Cup. Και βασικά δεν είναι τα αποτελέσματα που έφεραν χαμόγελα στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο αλλά η πολύ καλή αγωνιστική εικόνα της ομάδας συνολικά και στα τρία ματς κόντρα σε Μίλαν, Λίβερπουλ και Σίτι.

Η ικανοποίηση έφτασε μέχρι τα υψηλότερα κλιμάκια της πειραϊκής ΠΑΕ, με τον πρόεδρο του συλλόγου, Βαγγέλη Μαρινάκη, να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τα όσα είδε στα γήπεδα της Αμερικής και τις αναμετρήσεις σε Τορόντο, Σικάγο και Μινεάπολις.

Ο ισχυρός άνδρας των "ερυθρολεύκων" τηλεφώνησε στον Μίτσελ μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Μάντσεστερ Σίτι, προκειμένου να του μεταφέρει τα συγχαρητήρια του για τον τρόπο που εμφανίστηκε συνολικά ο Ολυμπιακός στο τουρνουά.

Ο πρόεδρος των Πρωταθλητών Ελλάδας έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας στο ICC, θεωρώντας πως γίνεται πολύ καλή δουλειά από τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο.

Τα γκολ και τα πέναλτι στο Ολυμπιακός - Μαν. Σίτι
Από εκεί και πέρα στον πειραϊκό σύλλογο θεωρούν πως πέρα από τις εμφανίσεις και το ανεβασμένο πρεστίζ μετά τις νίκες με Μίλαν και Σίτι, το μεγαλύτερο κέρδος είναι η αναγνώριση που τυγχάνει ο Ολυμπιακός σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο.

Μέσα από την συμμετοχή τους και την εξαιρετική παρουσία τους στο International Champions Cup, οι Πειραιώτες ανέβασαν επιπλέον τις μετοχές τους στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα και άπλωσαν την φήμη τους πέρα από τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Χαμόγελα για Διαμαντάκο και Αβραάμ

Από εκεί και πέρα, στον Ολυμπιακό έχουν κάθε λόγο να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση βλέποντας τον Δημήτρη Διαμαντάκο να πυροβολεί δις τον Τζο Χαρτ και να ματώνει τα αντίπαλα δίχτυα.

Και αυτό διότι πρόκειται για έναν νεαρό Έλληνα φορ, προϊόν ων Ακαδημιών του συλλόγου (τον πήραν μόλις 15 ετών από τον Ατρόμητο Πειραιά οι "ερυθρόλευκοι"), που μετά το αγροτικό του σε Πανιώνιο, Άρη και Εργοτέλη, δείχνει έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία που του παρουσιάζεται και είναι διατεθειμένος να του προσφέρει ο Μίτσελ.
Από τα Καμίνια στα παλάτια!
Ίσως ακόμη είναι νωρίς για τον Διαμαντάκο να διεκδικήσει θέση βασικού στον Ολυμπιακό, ωστόσο φέτος μπορεί να πάρει αρκετές συμμετοχές, να μπει για τα καλά στο κλίμα και τις απαιτήσεις της ομάδας, οπότε σιγά - σιγά να εδραιώσει την θέση και την χρησιμότητα του στο ρόστερ των Πειραιωτών.

Χαμόγελα υπάρχουν και για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Η φετινή προετοιμασία εξελίσσεται ιδανικά για τον έμπειρο στόπερ, που δείχνει μετά από μια ταλαιπωρία σχεδόν δύο χρόνων, να έχει ξεπεράσει οριστικά τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο το καλοκαίρι του 2012. Η εμφάνιση του Παπαδόπουλου στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην Σίτι σκόρπισε την ικανοποίηση στο τεχνικό τιμ, που πλέον βλέπει πως μπορεί να υπολογίζει κανονικά στις υπηρεσίες ενός ακόμη ικανότατου στόπερ.

Ο Μανωλάς βρίσκεται καθ' οδόν για άλλες (ιταλικές;) πολιτείες και ο αρχηγός του Ολυμπιακού μαζί με τους Αμπιντάλ, Σιόβα, Μποτία και Αυλωνίτη θα καλύψουν τις θέσεις των στόπερ στο ρόστερ των Πειραιωτών.

Γενικότερα πάντως στο στρατόπεδο των "ερυθρολεύκων" ήταν έκδηλη η χαρά για την παρουσία όλων των Ελλήνων παικτών (Μανιάτη, Σάμαρη. Μανωλά, Μπουχαλάκη, κτλ.) κατά την διάρκεια του τουρνουά στην Αμερική.

Συνεχίζει για φορ και εξτρέμ

Οι Πειραιώτες πάντως δεν δείχνουν να εφησυχάζουν μετά τα αποτελέσματα στο ICC. Ούτε και στέκονται στην πολύ καλή αγωνιστική εικόνα συνολικά, πιστεύοντας πως όλα βαίνουν καλώς. Αντιθέτως συνεχίζουν την κούρσα τους για την απόκτηση δύο ακόμη παικτών που θα ισχυροποιήσουν περαιτέρω την φαρέτρα του Μίτσελ.

Ένας κεντρικός επιθετικός και ένας εξτρέμ είναι οι δύο στόχοι του Ολυμπιακού. Αναζητούνται δύο ποδοσφαιριστές με ξεχωριστή ποιότητα που θα δώσουν το κάτι παραπάνω στο ρόστερ και θα βελτιώσουν κι άλλο το επίπεδο της ομάδας. Υπάρχουν οι γνωστές υποθέσεις με παίκτες που έχουν προταθεί (Ρομπίνιο, Αμραμπάτ, Βόσεν, Γκουιντέτι) και εξετάζεται η περίπτωση τους, υπάρχουν και 2-3 ονόματα που κρατούνται μυστικά.

Για παράδειγμα φήμες στην Ισπανία θέλουν τον Ολυμπιακό να κοιτάζει προς Μπαρτσελόνα μεριά για μεταγραφική ενίσχυση, με το μοναδικό όνομα ωστόσο που προσφέρεται για μια τέτοια κίνηση από το καταλανικό ρόστερ, να είναι αυτό του Ιμπραΐμ Άφελαϊ. Ενδεικτικό αυτό που αναφέρουμε και όχι πληροφορία.

Οι δύο κινήσεις που θέλουν να κάνουν ακόμη στον Πειραιά, δεν σχετίζονται με την υπόθεση Πουλίδο. Το θέμα του Μεξικανού διεθνή φορ μοιάζει να έχει πάρει πλέον τον δρόμο και στον Ολυμπιακό περιμένουν να ξεκαθαρίσει οριστικά η υπόθεση προκειμένου να βάλουν τον 23χρονο κυνηγό στο ρόστερ τους. Άσχετα από αυτό όμως, η απόφαση για απόκτηση επιθετικού και εξτρέμ παραμένει αναλλοίωτη, τουλάχιστον για την ώρα, στις τάξεις του πειραϊκού συλλόγου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me