9/7/14

X.A.: Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα...

ΟΤΕ: Δεν είναι δα και μικρή η αποτίμησή του στα 5,3 δισ. ευρώ. Άλλο τώρα που όλοι έχουν μάθει να κινούνται, βάσει του τι λένε οι εκθέσεις...


ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Και εδώ μιλάμε για κεφαλαιοποίηση της τάξης των 10,5 δισ. ευρώ, δεν είναι δα και... πετσετάκια τα δισεκατομμύρια... 



Lamda Development: Καλά τα πήγε χθες, απλά προς το τέλος την πίεσαν για να κλείσει στο -2,2% κξαι στα 4,78 ευρ΄λω.
ΦΦΓΚΡΠ: Άξια, πανάξια παρουσία σε όλα τα ταμπλό... Αμέσως επανήλθε και αποκατέστησε την τάξη, αφού πρώτα αποχαιρέτησε τον επίμονο πωλητή της...
ΜΙΓ: Τελικά δεν άντεξε και ακολούθησε το κοπάδι. Εδώ που τα λέμε, βιαστήκαμε να σηκώσουμε τις προσδοκίες αλλά μικρό το κακό.. Αφού η τιμή της είναι μόλις 1-2 cents χαμηλότερα.


Χ.Α. -ΣΧΟΛΙΟ (Θαν. Σταυρόπουλος): Με τα δεδομένα να δείχνουν προβληματισμό για τις τραπεζικές μετοχές, γενικώς και την πολιτική ένταση να διευρύνεται εντός και εκτός Βουλής στην Ελλάδα, ασφαλώς και σημαντικό ρόλο για τις κινήσεις των "γρήγορων" έπαιξε και η τεχνική ανάλυση.

Μετά και την χθεσινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης άφησε πίσω του σημαντικές στηρίξεις, όπως οι 1252 μονάδες (απλός ΚΜΟ 30 ημερών), οι 1222 μονάδες (απλός ΚΜΟ 50 ημερών) και οι 1207 μονάδες (απλός ΚΜΟ 200 ημερών). 

Απομένουν οι 1184 μονάδες (εκθετικός 200 ημερών), προκειμένου να έχουν "αλωθεί" όλα τα τεχνικά "προπύργια". Επίσης και όσον αφορά τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, η καθοδική διάσπαση των 397 μονάδων έφερε κινήσεις "stop loss" αλλά και αυξημένη κινητικότητα στην Αγορά Παραγώγων. 

Η απώλεια και των 387 μονάδων (σημαντική στήριξη) ανοίγει τον δρόμο για υποχώρηση προς τις 375 μονάδες, αν διατηρηθεί το αρνητικό κλίμα.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Το ποσό των 1,625 δισ. ευρώ άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας. Το επιτόκιο υποχώρησε στο 2,05% έναντι του 2,15% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία, ενώ η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 2,66 φορές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ(Ι): Από την άλλη, πίεση ασκεί τις τελευταίες ημέρες η ΤτΕ σε συνεργασία με την τρόικα στις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, με στόχο να συνεννοηθούν μεταξύ τους...

Να συνεργασθούν παραμερίζοντας το όποιο κόστος ανά τράπεζα και να προχωρήσουν άμεσα, εντός του Καλοκαιριού, στις αναδιαρθρώσεις των υπερχρεωμένων Επιχειρήσεων, σε περίπτωση που αυτές αποτελούν κοινό πελάτη για τις Τράπεζες.

Στο πλαίσιο της επιτακτικής ανάγκης για άμεση συνεννόηση των τραπεζιτών, η ΤτΕ, ως εποπτική αρχή, αλλά και η Κυβέρνηση, ξέκοψαν την οποιαδήποτε συζήτηση για τη δημιουργία Κρατικής "bad bank".
Χ.Α. - ΤΑΜΠΛΟ: Ο όγκος έφτασε στα 118 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 101,5 εκατ. τεμάχια στις τράπεζες και 8,4 εκατ. στα warrants. Είναι ενδεικτικό της ''τραγικής εικόνας'' που εμφάνισαν οι μη τραπεζικές μετοχές αφού διακίνησαν μόλις 7,5 εκατ. μετοχές.

Η μάχη χθες δόθηκε στη στήριξη των 1.200 μονάδων, επίπεδα που είναι κρίσιμα τεχνικά ενώ αποτελούν και ζώνη ψυχολογίας.

Οι επόμενες δύο συνεδριάσεις είναι κρισιμότατες καθώς θα μας δείξουν αν θα αντέξουν οι 1170-1180 μονάδες και αν υπάρξει αντίδραση που απαιτείται για να μην χαλάσει οριστικά η διαγραμματική εικόνα της αγοράς. 





Στον τραπεζικό δείκτη, η ζώνη των 174 μονάδων είναι κρίσιμη και όσο ο εν λόγω κλαδικός δείκτης διαπραγματεύεται κάτω από αυτήν, υπάρχει πρόβλημα... 

Με όρους αγοράς οι μετοχές των τραπεζών είναι εγκλωβισμένες σε επικίνδυνο καθοδικό κανάλι. 

Χ.Α.: Στα 75 δισ. ευρώ υποχώρησε η κεφαλαιοποίησή του, από τα υψηλά της οποίας απέχει πλέον κατά 9 δισ. ευρώ.
ΣΤΗ διαμόρφωση του γ.δ. η ΕΤΕ διατηρείται στη 1η θέση με ποσοστό 11,06%, 2η πέρασε η ΕΕΕ στο 9,64%, τρίτη η ΕΥΡΩΒ με 9,22% και 4η η Πειραιώς με 9,18%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me