4/7/14

Wimbledon: Ο Τζόκοβιτς κόντρα στον Φέντερερ στον τελικό



Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι «θρίλερ» τεσσάρων σετ, ο 27χρονος Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς, πήρε την πρόκριση με 3-1 σετ επί του εκπληκτικού 23χρονου Βούλγαρου Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και θα αναμετρηθεί στον τελικό με τον Ρότζερ Φέντερερ.



Σε ένα παιχνίδι που κράτησε κάτι παραπάνω από 3 ώρες, στο Βαλκανικό ντέρμπι, ο πιο έμπειρος Νόλε Τζόκοβιτς, που είναι και Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε και πέρασε στον 3ο του τελικό στο Γουϊμπλεντον. Τα σέτ ήταν 6-4, 3-6, 7-7 και 7-6.


Από την πλευρά του ο 23χρονος Ντιμιτρόφ, που είχε στο πλευρό του, την αρραβωνιαστικιά του Μαρία Σαράποβα, προσπάθησε να φθάσει στον πρώτο του μεγάλο τελικό, αλλά στάθηκε άτυχος ειδικά στον 4ο και τελευταίο σετ, όταν γλύστρισε δύο φορές κι έχασε τους πόντους που χρειαζόταν στο τάϊ μπρέϊκ.

Να σημειωθεί πως ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, πέταξε εκτός στα προημιτελικά τον περσινό νικητή του Γουϊμπλεντον, τον Βρετανό Αντι Μάρεϊ, ο οποίος ως γνωστόν είχε κερδίσει πέρυσι στον τελικό τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας αξίζει να σημειωθεί πως είναι και 6 φορές νικητής σε τουρνουά Γκραν Σλαμ και θα συναντήσει στον τελικό τον πολυνίκη Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ.

Ο 32χρονος Φέντερερ δείχνει να έχει ξαναβρεί για τα καλά τον πολύ καλό εαυτό του, αφού πέρασε ...σαν σίφουνας με 3-0 σετ, τον Καναδό Μίλος Ράονιτς, που έχει ρίζες από το Μαυροβούνιο. Τα σετ ήταν 6-4, 6-4 και 6-4, με αποτέλεσμα ο Φέντερερ να διεκδικεί με αξιώσεις από τον Τζόκοβιτς τον 8ο τίτλο του στο Γουϊμπλεντον και τον 18ο σε γκραν σλαμ. Ολα θα κριθούν την Κυριακή στον μεγάλο τελικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me