7/7/14

''NA ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ''...

Την αλλαγή πλεύσης στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ σφράγισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τη Δευτέρα έγιναν γνωστά τα σημεία της πρότασης που υπερψηφίστηκε από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος (με ψήφους 12-9 και μειοψηφούντα, εκτός ...
των άλλων και τον Αλέξη Τσίπρα).




Σφραγίστηκε, έτσι, ότι δεν θα τηρηθεί η δέσμευση για στήριξη του άρθρου 81, αλλά αντιθέτως θα ζητηθεί πλέον η απόσυρση του από την κυβέρνηση. Προαναγγέλλονται, δε, και κινητοποιήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ εκφράζεται και πλήρης στήριξη στο Δήμαρχο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.


Αναλυτικά τα σημεία της πρότασης που υπερψηφίστηκε

«1. Να ανεγερθεί το γήπεδο της ΑΕΚ στα όρια του παραχωρητήριου στην ερασιτεχνική ΑΕΚ, χωρίς καμία επέκταση στο άλσος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας που αποτελεί δασική έκταση.

2. Πρέπει η κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 81 του νομοσχεδίου για το ρυθμιστικό σχέδιο και να επανέλθει μετά το πέρας του διαλόγου αυτοτελές σχέδιο νόμου για το θέμα του γηπέδου.

3. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει στο σύνολο και κατ’ άρθρο το νομοσχέδιο για το ρυθμιστικό.

4. Ο ΣΥΡΙΖΑ Καλεί τους πολίτες να αντισταθούν στις απαράδεκτες πρακτικές οικονομικών παραγόντων που επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν τους οπαδούς των ομάδων για να προωθήσουν τα συμφέροντα τους.

5. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του ΣΥΡΙΖΑ στην νεοεκλεγμένη δημοτική αρχή και τον νέο δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο.

6. Λόγω του κλίματος βίας που δημιουργούν οι γνωστοί κύκλοι, την απόπειρα αθέμιτης αξιοποίησης της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εξ αιτίας του συνολικού θεσμικού πλαισίου που διαμορφώνεται, δεν είναι δυνατόν να διασφαλιστούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις και εγγυήσεις για να υποβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ τροπολογίες σε περίπτωση που δεν αποσυρθεί το άρθρο 81, το οποίο και θα καταψηφίσει.

7. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τετελεσμένα και θα συμβάλει στην ανάπτυξη μαζικού ειρηνικού κινήματος για την υπεράσπιση του άλσους και της δημοκρατίας.

8. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε συνέντευξη τύπου και σε άλλες πρωτοβουλίες για να προωθήσει την πρότασή του».

Πηγή: sport-fm.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me