21/7/14

Moody’s: Θετική αλλά με επιφυλάξεις η αξιολόγηση της Ελλάδας

Ο πήχης των προσδοκιών δεν θα πρέπει να είναι υψηλός
Δημοσιεύθηκε: 21 Ιουλίου 2014, 12:03 , Τελευταία Ενημέρωση: 21/07/2014, 12:51 
sofokleousin.gr
Moody’s: Θετική αλλά με επιφυλάξεις η αξιολόγηση της Ελλάδας
Περιορισμένη πρόοδο της ελληνικής οικονομίας αλλά και ύπαρξη δομικών κινδύνων σ αυτή, που δεν αφήνουν χώρο για… άπλετη αισιοδοξία, θα είναι τα σημεία αναφοράς στην αξιολόγηση που θα κάνει η Moody’s για την Ελλάδα και αναμένεται να ανακοινώσει την 1η Αυγούστου. 

Καλά πληροφορημένες «πηγές» αναφέρουν ότι ο εν λόγω οίκος αξιολόγησης θα αναγνωρίσει την ανοδική πορεία που έχει καταγράψει η ελληνική οικονομία σε ορισμένους τομείς, ωστόσο θα εκφράσει την ανησυχία του για την πολιτικές και τραπεζικές εξελίξεις, εστιάζοντας στο ενδεχόμενο ανάγκη νέων κεφαλαίων.

Ο πήχης των προσδοκιών δεν θα πρέπει να είναι υψηλός, σε ότι αφορά στην αξιολόγηση της Moody’s, η οποία όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να αναβαθμίσει το outlook της οικονομίας από σταθερό σε θετικό. Δεν αποκλείεται και το σενάριο να είναι ένα…κλικ πιο ενθαρρυντική απέναντι στην ελληνική οικονομία, αναβαθμίζοντας κατά 1 κλίμακα την πιστοληπτική της ικανότητα. Μέχρι εκεί όμως…

Να υπενθυμίσουμε ότι  ότι η Ελλάδα βαθμολογείται από την Moody’s στην κλίμακα Caa3 που είναι δύο βαθμίδες υψηλότερα από το default, είναι 19 βαθμίδες χαμηλότερα από την πιστοληπτική ικανότητα της Γερμανίας και 4-5 βαθμίδες χαμηλότερα από τις αξιολογήσεις της Standard and Poor’s και Fitch. Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και η Standard and Poor’s θα ανακοινώσει την αξιολόγησή της για την Ελλάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me