22/7/14

Το δήθεν ενδιαφέρον του MEGA για τη Στάη

και το στοιχείο της απελπισίας



Ή πως οι φιλίες στην Ελλάδα παράγουν ρεπορτάζ και δημοσιογραφία

Ανεξάρτητα από τη δημοσιογραφική πορεία, αλλά και την τηλεοπτική καριέρα στα δελτία ειδήσεων της Έλλης Στάη που αναμφισβήτητα έχει σημαντικό και λαμπρό μερίδιο…

Η πρόταση να διαδεχθεί την Όλγα Τρέμη, αναλαμβάνοντας την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, απεδείχθη πολύ σύντομα ότι ήταν άνθρακες, ότι δεν έγινε ποτέ και ως εκ τούτου δεν απασχόλησε κανέναν σε επίπεδο μετόχων του καναλιού! Ήταν ευσεβής πόθος μιας συγκεκριμένης μερίδας στελεχών μόλις δυο εφημερίδων που προφανώς δεν εξυπηρετεί κάποιο κρυφό συμφέρον, αλλά εκφράζει μια επιθυμία που εκπορεύεται από καθαρά φιλικά ελατήρια!

Εξαιρετικά το αποδίδει έγκριτο site σε χθεσινή του ανάρτηση, τοποθετώντας το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις.

Ωστόσο, ο τρόπος που προβλήθηκε και στηρίχθηκε σε επίπεδο ρεπορτάζ, μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στο προφίλ της δημοσιογράφου… Κυρίως όμως και είναι το χειρότερο από όλα, απέδειξε δυστυχώς για άλλη μια φορά το πώς ασκείται η δημοσιογραφία στην Ελλάδα: με κριτήρια προσωπικά και φιλικά και όχι δημοσιογραφικά. Με άλλα λόγια οι αναγνώστες ορισμένων εφημερίδων συνειδητά παραπλανήθηκαν.

Όλα αυτά όμως έχουν κοντά πόδια, αφού οι αναγνώστες, αλλά και οι τηλεθεατές που επιδεικνύουν ενδιαφέρον για τέτοια ρεπορτάζ είναι εκπαιδευμένοι να αναγνωρίζουν τις… φόλες! Άλλωστε ένας από τους λόγους που δεν κατάφερε να σταθεί περισσότερο από ένα 24ώρο στην μιντιακή επικαιρότητα το δήθεν ενδιαφέρον ή πιο σωστά η δήθεν πρόταση… είναι διότι εμπεριέχει το στοιχείο της απελπισίας – που το μυρίζει και ο πιο αδαής ως προς αυτά – τόσο μάλιστα που σχεδόν επίσημα η διοίκηση του MEGA αναγκάστηκε να το διαψεύσει, η οποία αυτό τον καιρό είναι εξαφανισμένη και αποφεύγει οποιαδήποτε σχετική κουβέντα.

Έκαναν όμως μια εξαίρεση για την συγκεκριμένη περίπτωση, διότι ξεπερνούσε τα όρια της φαντασίας, τους άφηνε εκτεθειμένους και ακύρωνε τον σχεδιασμό τους που θα έχει ριζικά χαρακτηριστικά… Όπως όμως έλεγαν και τα ίδια τα στελέχη του μεγάλου καναλιού που μειδιούσαν στο άκουσμα της σχετικής ερώτησης, «Αν όλα αυτά συμβαίνουν για να έρθει η Στάη δεν υπήρχε λόγος να παραιτηθεί η Τρέμη… Όσο για τα δημοσιεύματα στον Τύπο όλοι γνωριζόμαστε σε αυτή την πιάτσα»!

http://www.enimerosi24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me