8/7/14

Jumbo: Αύξηση πωλήσεων 7,9% στη χρήση 2013-2014

08 Ιουλίου 2014

Στα 541,8 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo στη χρήση 1/7/2013-30/6/2014, αυξημένες κατά 7,9% από τα 502,2 εκατ. του προηγούμενου δωδεκαμήνου. Για τη νέα χρήση εκτιμά αύξηση πωλήσεων 4%-6% και καθαρά κέρδη 90-95 εκατ. 
 
Σημαντική βελτίωση σε επίπεδο πωλήσεων πέτυχε στη χρήση 1/7/2013-30/6/2014 ο όμιλος Jumbo, καθώς ξεπέρασαν τα 541,8 εκατ. ευρώ έναντι 502,2 εκατ. ευρώ το προηγούμενο 12μηνο.
 
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι συνεχείς προκλήσεις και ανατροπές στην ελληνική και διεθνή οικονομική σκηνή, δεν εμπόδισαν τον κύκλο εργασιών του ομίλου Jumbo να σημειώσει αύξηση 7,90% ξεπερνώντας τον στόχο που αρχικά είχε ανακοινώσει η διοίκηση για ετήσια αύξηση των πωλήσεων μεταξύ 4% και 6%.

Αύξηση που οφείλεται, σύμφωνα με την εταιρία, στη συστηματική διεύρυνση του προϊοντικού μείγματος που προσφέρουν τα καταστήματα Jumbo και στη συνεχή αναβάθμιση όλων των επιπέδων εξυπηρέτησης προς τους καταναλωτές.

Σε ότι αφορά την πορεία του ομίλου, στην Ελληνική αγορά που βιώνει τον 6ο διαδοχικό χρόνο βαθιάς οικονομικής ύφεσης, τα καταστήματα Jumbo κατέγραψαν ένα δωδεκάμηνο με μικρή αύξηση στον τζίρο.

Στην κυπριακή αγορά, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η ανταπόκριση των καταναλωτών στην απόφαση της κυβέρνησης για διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων καθώς και η προσθήκη του νέου καταστήματος στην Πάφο συνέβαλαν στην διψήφια αύξηση των πωλήσεων.

Επίσης διψήφια αύξηση πωλήσεων κατέγραψαν και τα καταστήματα Jumbo στην γειτονική Βουλγαρία καθώς την χρονιά που έκλεισε ξεκίνησε και η διαφήμισή τους στην τοπική αγορά.

Η επίδοση των δύο πρώτων υπερκαταστημάτων στη Ρουμανία ήταν σύμφωνα με τις αρχικές προσδοκίες και έτσι για την επόμενη οικονομική χρήση σχεδιάζεται η λειτουργία τριών ακόμα ιδιόκτητων υπέρκαταστημάτων στη χώρα.

Συνολικά, κατά την διάρκεια της οικονομικής χρήσης Ιούλιος 2013 - Ιούνιος 2014, ο όμιλος λειτούργησε 5 νέα υπερκαταστήματα εκ των οποίων τα 2 στην Ελλάδα, 1 στην Κύπρο και 2 στη Ρουμανία, ενώ τερματίστηκε η λειτουργία του μισθωμένου καταστήματος στον Προμαχώνα. 

Σήμερα το δίκτυο καταστημάτων Jumbo αριθμεί 66 καταστήματα όπου 52 βρίσκονται στην Ελλάδα, 4 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία και 2 στη Ρουμανία καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-Jumbo.

Όσον αφορά την νέα οικονομική χρήση ο όμιλος θα συνεχίσει την επέκτασή του με άνοιγμα 4-5 νέων καταστημάτων συνολικά, ενώ και η αναβάθμιση παλαιών καταστημάτων συνεχίζεται κανονικά καθώς τα επιτευχθέντα αποτελέσματα επιτρέπουν την απρόσκοπτη χρηματοδότηση αυτής της προαναγγελθείσας ενέργειας.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του ομίλου εκτιμάται αύξηση πωλήσεων θα κυμανθεί μεταξύ 4% και 6% υπό την προϋπόθεση ότι σταθεροποιείται η ελληνική αγορά και τα καθαρά κέρδη μεταξύ 90-95 εκατ. ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me