4/7/14

Eurobank: Τιμή στόχο 0,60 ευρώ και σύσταση "Αγορά" από Deutsche Bank.

Με τιμή στόχο τα 0,60 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση "Buy" ξεκινά κάλυψη για την Eurobank η Deutsche Bank.

Στην έκθεσή της με ημερομηνία 3/7, η DB αναφέρει πως προβλέπει «ισχυρές θετικές τάσεις» σε σχέση με την ανάπτυξη των εσόδων, την περικοπή κόστους και τα πιστωτικά ρίσκα, τα οποία θα «δουν» την Eurobank να επιστρέφει στην κερδοφορία το 2015. Παράλληλα, εκτιμά πως η συγκεντρωμένη δομή του τραπεζικού κλάδου θα προστατέψει την μακροπρόθεσμη κερδοφορία της τράπεζας.


Σύμφωνα με την γερμανική τράπεζα, η Eurobank θα εμφανίζει ρυθμό ανάπτυξης των εσόδων της τάξης του 14% ετησίως μέχρι το 2018. Τα καθαρά έσοδα από τόκους θα επωφεληθούν της υποχώρησης του κόστους χρηματοδότησης, ενώ οι αμοιβές θα ενισχυθούν από την αυξημένη συναλλακτική και συμβουλευτική δραστηριότητα.

Οι συνέργιες και οι μεμονωμένες πρωτοβουλίες θα μειώσουν το λειτουργικό κόστος κατά 6% το 2014 και κατά περαιτέρω 5% το 2015. Ως αποτέλεσμα τα προ προβλέψεων κέρδη (εξαιρουμένου του κόστους αναδιάρθρωσης) θα αυξηθούν κατά 63% και 43% τα έτη αυτά. Το κόστος ρίσκου προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 55 μ.β. ετησίως κατά μέσο όρο, φθάνοντας στις 85 μ.β. το 2018.

Η Deutsche Bank χαρακτηρίζει την Eurobank «ενδιαφέρον καταναλωτικό στοίχημα», σημειώνοντας όμως ότι η κεφαλαιακή βάση της φαίνεται να είναι ισχνότερη σε σχέση με τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me