10/7/14

Bloomberg: Αναγέννηση για την Ελλάδα η δεύτερη έξοδος στις αγορές, μέσω 3ετούς ομολόγου



Για την έκδοση του 3ετούς ομολόγου η Ελλάδα προσέλαβε τις Bank of America Merrill Lynch, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και JP Morgan.
Ένδειξη αναγέννησης για την Ελλάδα χαρακτηρίζει τη νέα επιστροφή στις αγορές - τη δεύτερη σε διάστημα τριών μηνών - το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως επισημαίνει σε νέο του δημοσίευμα, η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, μέσω της χθεσινής έκδοσης 3ετούς ομολόγου, υποδεικνύει την αναγέννηση του κράτους εκείνου που προκάλεσε τη μετάδοση της ευρωπαϊκής κρίσης πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, όταν έγινε αντιληπτό ότι το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα ήταν υψηλότερο από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Η Ελλάδα έχασε την πρόσβασή της στις αγορές και αναγκάστηκε να ζητήσει εξωτερική βοήθεια. Το παράδειγμά της ακολούθησαν μετά από λίγο καιρό η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.
Αυτά έγιναν τότε. Στο σήμερα, η Ελλάδα πραγματοποιεί τη δεύτερη απόπειρα επιστροφής στις διεθνείς αγορές. 

Για την έκδοση του 3ετούς ομολόγου η Ελλάδα προσέλαβε τις Bank of America Merrill Lynch, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και JP Morgan. Η Bayerische Landesbank χαρακτηρίζει ευνοϊκές τις συνθήκες στις αγορές για την έκδοση του 3ετούς ελληνικού κοινοπρακτικού ομολόγου, λίγες μόλις ώρες μετά το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών (book building).

"To περιβάλλον για μια τέτοια έκδοση είναι ευνοϊκό", δηλώνει χαρακτηριστικά ο Marius Daheim, στρατηγικός αναλυτής της Bayerische Landesbank.
Όπως επισημαίνει, έχει σημασία για την Ελλάδα να δοκιμάσει τη βραχυπρόθεσμη οπτική της καμπύλης αποδόσεων.

Όπως προσθέτει στη συνέχεια το Bloomberg, η ζήτηση για τα κρατικά ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας έχει αυξηθεί από το 2012, οπότε και ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, δεσμεύθηκε πως θα κάνει ό,τι χρειαστεί για τη διάσωση του ευρώ.


www.bankingnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me