21/7/14

''ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΥ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ''...

Οι πλουσιότεροι Ρώσοι επιχειρηματίες ανησυχούν όλο και περισσότερο για τη στάση που τηρεί ο πρόεδρος Πούτιν στο θέμα της Ουκρανίας, φοβούμενοι  πως θα οδηγήσει σε εξοντωτικές κυρώσεις, ωστόσο αποφεύγουν να εκφράσουν τους φόβους τους δημοσίως ώστε να αποφύγουν πιθανά αντίποινα. 

Αυτό αναφέρουν τόσο οι ίδιοι οι δισεκατομμυριούχοι, όσο και οι αναλυτές, μεταδίδει το Bloomberg.
Εάν ο Πούτιν δεν κάνει κάτι για να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, διατρέχει τον κίνδυνο να εξελιχθεί σε διεθνή παρία, όπως είχε γίνει και με τον  πρόεδρο της Λευκορωσίας, Aleksandr Lukashenko, στον οποίο οι ΗΠΑ έβαλαν την ταμπέλα του “τελευταίου δικτάτορα της Ευρώπης”, Όπως ανέφερε κι ένας Ρώσος δισεκατομμυριούχος, αυτό που συμβαίνει  είναι κακό και για τις επιχειρήσεις και για τη Ρωσία.

“Η οικονομική και επιχειρηματική ελίτ είναι σε κατάσταση τρόμου”, αναφέρει ο Ιgor Bunin, επικεφαλής του Κέντρου Πολιτικής Τεχνολογίας στη Μόσχα. Κανείς όμως δεν θα μιλήσει, λόγω της έμμεσης απειλής ότι θα τιμωρηθεί, αναφέρει ο ίδιος. “Οποιοδήποτε σημάδι 'ξεσηκωμού', τελικά θα τους γονατίσει”.

Ενδεικτικές της κατάστασης είναι οι χθεσινές δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών,  John Kerry, που είπε ότι, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, η Ρωσία έστειλε, μέσω των επαναστατών, τον πύραυλο για να καταρρίψει το μαλαισιανό αεροπλάνο. Από την πλευρά του, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας,  Michael Fallo, κατηγόρησε, σύμφωνα με την κυριακάτικη Mailτονν Πούτιν ότι υποθάλπει την τρομοκρατία.

Την ίδια ώρα, αναμένονται σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία και από την ευρωπαϊκή πλευρά, η οποία μέχρι στιγμής φάνηκε επιεικέστερη από τις ΗΠΑ, λόγω της ήπιας στάσης των Ιταλών και των Αυστριακών. Ωστόσο, κατά την αυριανή συνάντηση των ΥΠΕΞ, η Βρετανία και η Ολλανδία που είχαν και τα περισσότερα θύματα στη μοιραία πτήση (193 η Ολλανδία, 10 η Βρετανία), αναμένεται να απαιτούσουν και την υιοθέτηση τολμηρότερων μέτρων κατά της Ρωσίας.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me