13/7/14

Ρέντσι: «Η Ιταλία δεν πρόκειται να τεθεί υπό επιτήρηση»

«ΔΕΝ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ»
«Η Ιταλία δεν πρόκειται να τεθεί, σε καμία περίπτωση, υπό έκτακτη επιτήρηση», δήλωσε στην εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι.

«Δεν ζω με τον τρόμο των αγορών. Η Ιταλία είναι ισχυρότερη από τους φόβους των διαφόρων παρατηρητών και τα επίσημα στοιχεία το αποδεικνύουν», προσθέτει ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον οποίο «το πραγματικό πρόβλημα είναι η ευρωπαϊκή ανάκαμψη, η οποία είναι ασθενέστερη από τις όποιες προβλέψεις και το ότι η βιομηχανική παραγωγή συνδέεται με αρνητικές επιδόσεις σε όλη, σχεδόν, την Ευρώπη, αρχίζοντας από την Γερμανία».

«Πριν από τρία χρόνια οι αγορές εντόπισαν- όπως μας είπαν- ένα ιταλικό πρόβλημα στην Ευρώπη. Σήμερα, υπάρχει ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Υπήρχαν και οι ειδήμονες των τραπεζών, οι οποίοι πριν από δέκα χρόνια έλεγαν ότι η Ιταλία θα χρεοκοπούσε. Στα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όμως, χρεοκόπησαν οι τράπεζες, και αυτό δεν μας το είχε πει κανείς. Ενώ η Ιταλία είναι πάντα εδώ», υπογραμμίζει ο Ρέντσι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, στην συνέντευξή του προς την Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, αναφέρεται για μια ακόμη φορά στην μεγάλη σημασία των μεταρρυθμίσεων, αρχίζοντας από την δημόσια διοίκηση, «ώστε να μπορέσει να αυξηθεί η αυτοεκτίμηση των Ιταλών», όπως τονίζει.
Σε ότι αφορά την σχέση του με την Αγκελα Μέρκελ, ο Ματτέο Ρέντσι δηλώνει ότι «την εκτιμά ιδιαίτερα» και πως «τελευταία φορά, συνομίλησαν τηλεφωνικά, πριν δυο ημέρες».

«Τής είπα ότι με την Βραζιλία, στο Μουντιάλ , η Γερμανία δεν έδειξε την αναγκαία ευελιξία και εκείνη μου απάντησε ότι χρειάζεται, όντως, η σωστή δόση ευελιξίας», δήλωσε, τέλος, ο πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας και νυν πρωθυπουργός, στην «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me