4/7/14

Παίρνει Αμπιντάλ ο Ολυμπιακός!


ΜΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΚΟ

 
Μια μεταγραφή που - ως όνομα – έρχεται να… ταράξει το μεταγραφικό παζάρι είναι έτοιμος να υλοποιήσει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν σε συμφωνία με τη Μονακό και θ' αγοράσουν από τη γαλλική ομάδα τον Ερίκ Αμπιντάλ.
 
Τον 35χρονο Γάλλο αμυντικό, που πέρυσι μέτρησε 26 συμμετοχές με την ομάδα του Πριγκιπάτου, αγωνιζόμενος ως στόπερ και όχι ως αριστερός μπακ, όπως έπαιζε στην Μπαρτσελόνα.

Ο Αμπιντάλ αναμένεται το Σάββατο στην Αθήνα για εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις (σ.σ. ημέρα στην οποία θα συγκεντρωθούν, για τον ίδιο λόγο, για πρώτη φορά οι «ερυθρόλευκοι»), ενώ ακολούθως θ' αναχωρήσει τη Δευτέρα για το Ζέεφλεντ μαζί με την αποστολή των Πειραιωτών. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα σπουδαίο ποδοσφαιριστή και μια μεταγραφή στην οποία ήδη της αποδόθηκε ο χαρακτηρισμός «βόμβα».


Το αξιοσημείωτο στην όλη υπόθεση είναι ότι σήμερα η Μονακό ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της την ανανέωση της συνεργασίας της μαζί του για έναν ακόμη χρόνο, αναρτώντας και φωτογραφία από τις υπογραφές με τον αντιπρόεδρο Βαντίμ Βασίλιεφ. Ωστόσο, προφανώς, αυτό ήταν στο πλαίσιο του ότι οι Μονεγάσκοι δεν ήθελαν να χάσουν τον παίκτη δίχως να βάλουν κάτι στα ταμεία τους.
Το πρόβλημα υγείας και η σπουδαία καριέρα
Για τον γεννηθέντα στις 11/9/1979 Αμπιντάλ και τη σπουδαία καριέρα του θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα… λόγια περισσεύουν. Επαγγελματικά ξεκίνησε στη Μονακό από την οποία αποχώρησε το καλοκαίρι του 2002 κι επέστρεψε το καλοκαίρι του 2013 υπογράφοντας συμβόλαιο για 1+1 χρόνο.
Ακολούθησε μια γεμάτη διετία στη Λιλ και μία γεμάτη τριετία στη Λυών, προτού έρθει το μεγάλο «βήμα» στην Μπαρτσελόνα και οι σπουδαίες εμφανίσεις του εκεί.
Άλλωστε οι περίπου 230 συμμετοχές του με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» στη εξαετία όπου έπαιξε εκεί «μιλούν» από μόνες του. Όπως βεβαίως και οι δύο τίτλοι Champions League - πλην των άλλων - ως παίκτης των Καταλανών τις σεζόν 2008-09 και 2010-11.
Δωρητής ο ξάδερφός του Τζεράρντ
Βέβαια ο διεθνής με την εθνική Γαλλίας Αμπιντάλ των 64 συμμετοχών (οι τρεις, μάλιστα, στο 2013) με τη φανέλα των «Πετεινών» χαράχθηκε στη μνήμη της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κοινότητας για τη θέλησή του να επιστρέψει στην ενεργό δράση ύστερα από την μεταμόσχευση συκωτιού, στην οποία υποβλήθηκε τον Μάρτιο του 2012.
Τα προβλήματα είχαν παρουσιαστεί ακριβώς έναν χρόνο πριν, όταν και ο παίκτης τότε της Μπαρτσελόνα διαγνώστηκε με όγκο στο συκώτι. Υποβλήθηκε σε επέμβαση, η οποία αποδείχτηκε ανεπιτυχής για να χρειαστεί η μεταμόσχευση στην οποία αναφερθήκαμε προηγουμένως. Οι γιατροί ανακοίνωσαν στον Αμπιντάλ, στις 21 Μαΐου του 2012 όταν και βγήκε από το νοσοκομείο, ότι θα μπορέσει να παίξει ξανά ποδόσφαιρο αν το επιθυμούσε.
Και ο γεννημένος στη Μαρτινίκα (γαλλική αποικία στην Καραϊβϊκή) Γάλλος άσος είχε δύναμη ψυχής. Αφού φρόντισε να αναρρώσει πλήρως κι ύστερα από μία προσπάθειά του να ξεκινήσει προπονήσεις τον Οκτώβρη του 2012 στα Πυρηναία, μπήκε τελικά σε πρόγραμμα στις 18 Δεκεμβρίου του 2012.
Στις 19 Μαρτίου του 2013 έπαιξε για 65 λεπτά σε παιχνίδι της Μπαρτσελόνα Β' και στις 6 Απριλίου επέστρεψε και επίσημα. Στο εντός έδρας 5-0 επί της Μαγιόρκα αντικατέστησε τον Ζεράρ Πικέ στο 70' και φυσικά αποθεώθηκε καθολικά.
Δύο εβδομάδες αργότερα έπαιξε σε ολόκληρο το 90λεπτο στο εντός έδρας 1-0 επί της Λεβάντε, ενώ όπως αναφέραμε και προηγουμένως πέρυσι μέτρησε 26 συμμετοχές με τη Μονακό σε γαλλικό πρωτάθλημα και κύπελλο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me