22/7/14

Μας απειλούν οι... γείτονες!!

Στο 135,6% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος της Ιταλίας

Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας κατέληξε στο 135,6% του εγχώριου ΑΕΠ, φθάνοντας συνολικά τα 2,120 τρισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η Eurostat.


 «Η χώρα χρειάζεται ένα ως τρία χρόνια για να μπορέσει να δρέψει καρπούς», υποστήριξε σχετικά ο υπουργός οικονομικών της Ιταλίας, Πιερ Kάρλο Παντοάν, την ώρα που ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι άναβε το «πράσινο φως» για 24 νέα αναπτυξιακά σχέδια. 

Σε μία προσπάθεια τόνωσης της ανάπτυξης, ο ιταλός ηγέτης, ενέκρινε έργα συνολικής αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία και στηρίζονται σε μεικτά κεφάλαια, με δημόσια κονδύλια της τάξης των 700 εκατομμυρίων ευρώ. Το 80% των έργων θα εκτελεστεί στον ιταλικό Νότο και ο Ρέντσι ελπίζει ότι η υλοποίησή τους θα δημιουργήσει 25.000 θέσεις εργασίας. 

Όσον αφορά την ανάπτυξη στην Ιταλία, αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Τράπεζας της Ιταλίας, το ΑΕΠ της χώρας φέτος θα αναπτυχθεί μόνον οριακά, κατά 0,2%, ενώ το Στατιστικό Ινστιτούτο (Istat) πριν από λίγες εβδομάδες έκανε πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις της τάξης του 0,6%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me