9/7/14

Σήμερα τελικά η δεύτερη έξοδος της χώρας στις αγορές

Με έκδοση 3ετούς ομολόγου, ύψους 3 δισ. ευρώ και επιτοκίου (μάλλον) 3%...

Δημοσιεύθηκε: 09 Ιουλίου 2014, 04:26 



Σήμερα αναμένεται, σύμφωνα με έγκυρες πηγές πληροφόρησης η δεύτερη έξοδος της χώρας στις αγορές με έκδοση 3ετούς ομολόγου, ύψους 3 δισ. ευρώ. Το επιτόκιο εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στην περιοχή του 3%, χωρίς να αποκλείεται να κινηθεί και λίγο χαμηλότερα.

Το οικονομικό επιτελείο σχεδίαζε την έκδοση του ομολόγου εδώ και ένα μήνα πραγματοποιώντας επαφές στο Παρίσι, στο Λονδίνο αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες ανέφεραν ότι η έκδοση προοριζόταν για αύριο ή το αργότερο την Παρασκευή, ωστόσο τειλικά η έκδοση θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη έξοδος, μετά από τέσσερα χρόνια αποκλεισμού, έγινε τον Απρίλιο με έκδοση 5ετούς ομολόγου. Η έκδοση του ομολόγου επισπεύδεται για να εξασφαλίσει το δημόσιο επαρκή ρευστότητα ενόψει της λήξης ομολόγων 6,7 δισ. ευρώ τον προσεχή μήνα και για να στείλει μήνυμα στους εταίρους ότι η χώρα μας μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της και δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με το χρηματοδοτικό κενό του 2015 το οποίο το ΔΝΤ προσδιορίζει στα 12 δισ. ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me