9/7/14

ΤΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Ο ανοδικός κύκλος Φεβρουαρίου - Ιουνίου 2014, για τις αναδυόμενες Αγορές, δείχνει να ολοκληρώνεται συμπεριλαμβανομένου και του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, επισημαίνει ο Σέργιος Μελαχροινός.


Διεθνείς επενδυτές, ρευστοποιούν "υπέρβαρες" κερδοφόρες θέσεις, προτιμώντας να αυξήσουν την ρευστότητά τους, εν όψει πιθανών ΑΜΚ σε πολλές Ευρωπαϊκές Τράπεζες, που θα "επιβάλλουν" τα επικείμενα Ευρωπαϊκά "stress tests", αλλά και φοβούμενοι μία πιθανή διόρθωση στα μεγάλα διεθνή Χρηματιστήρια.

Ιδιαίτερα για την εγχώρια Αγορά ομολόγων διαφαίνεται απροθυμία περαιτέρω τοποθετήσεων, καθώς οι αποδόσεις Κρατικών και εταιρικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει σημαντικά και δεν ανταποκρίνονται στο προφίλ ρίσκου της Χώρας.

Όσον αφορά την εγχώρια Αγορά μετοχών, η ρηχότητα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου δρα σαν πολλαπλασιαστής στις πιθανές ήπιες ρευστοποιήσεις. Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει να κινείται μεταξύ 1300 και 1100 μονάδων, δίνοντας την εντύπωση υπερτίμησης υψηλότερα των 1300 μονάδων και υποτίμησης χαμηλότερα των 1100 μονάδων.

Σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Solidus Sec., κλείσιμο του Γενικού Δείκτη χαμηλότερα των 1100 και σε ακρότητα χαμηλότερα των 1050 μονάδων, ακυρώνει το ανοδικό σενάριο που βρίσκεται σε ισχύ από τον Ιούνιο του 2012.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me