7/7/14

Τρεις λαλούν και δυό χορεύουν, γενικά...

Ημερομηνία: 07.07.2014 | 15:20

Τέσσερις ποδοσφαιριστές εμπλέκονται σε στημένα παιχνίδια

Τρεις αγωνίζονται σε ομάδα της Α΄Εθνικής και ένας σε επαρχιακή ομάδα μικρότερης κατηγορίας

Newsroom Κ, Αθήνα






Νέα στοιχεία για ανάμειξη ποδοσφαιριστών ομάδας της Super Leauge σε στημένους αγώνες προέκυψαν στην πορεία της έρευνας της Ασφάλειας Αττικής για υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμου που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο με βασικό κατηγορούμενο, τότε, τον πρόεδρο της ΕΤΕΚΑ και της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργο Σπανό.

Από νεότερα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκύπτουν ενδείξεις ότι συνολικά τέσσερις ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων τρεις αγωνίζονται σε ομάδα της Α΄ Εθνικής και ένας σε επαρχιακή ομάδα μικρότερης κατηγορίας, συμμετείχαν σε “στήσιμο” αγώνων προκειμένου να αποκομίζουν κέρδη από διαδικτυακό στοίχημα.

Κατά το πρώτο στάδιο διερεύνισης της υπόθεσης είχαν προκύψει στοιχεία για εμπλοκή στην υπόθεση ενός εκ των τεσσάρων υπόπτων σήμερα ποδοσφαιριστών.  Πρόκειται για 23χρονο παίκτη ΠΑΕ του Λεκανοπεδίου, ο οποίος είχε τότε καταθέσει ότι δεχόταν πιέσεις από πρατηριούχο - βασικό εμπλεκόμενο στην υπόθεση της λαθρεμπορίας στον οποίο όφειλε χρήματα. '

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δικογραφία που είχε σχηματίσει για την υπόθεση της λαθρεμπορίας καυσίμου η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής υπάρχουν γραπτά μηνύματα sms που είχαν ανταλλάξει ο 23χρονος με τον πρατηριούχο.


Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 για παράδειγμα, δυο ημέρες πριν από αγώνα της ομάδας του στην Αθήνα, ο νεαρός παίκτης στέλνει μήνυμα στο οποίο λέει: «Άκυρο μας καταλάβανε έχει γίνει της π...ς, προσπαθούμε να σε κρατήσουμε μακριά. Αύριο θα σου φέρω τα λεφτά». Στις 24 Ιανουαρίου αντίστοιχα, ο 23χρονος είχε στείλει άλλο μήνυμα στον πρατηριούχο λέγοντάς του ότι είναι στα αποδυτήρια και περιμένει τα λεφτά για να του τα φέρει το βράδυ.

Την ίδια ημέρα έστειλε δυο ακόμη μηνύματα. Στο πρώτο έγραφε ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να βρει τα λεφτά και στο επόμενο ότι περιμένει να μπει ένας πρόεδρος στην ομάδα, ότι από Δευτέρα θα έχει πληρωμές και ότι θα του φέρει 20.000-25.000 ευρώ!

Στο διάστημα που μεσολάβησε από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα η Ασφάλεια συνέχισε να διερευνά την υπόθεση και προέκυψαν ενδείξεις εμπλοκής δύο ακόμα ποδοσφαιριστών της ίδιας ποδοσφαιρικής που αγωνίζεται στην Α΄ Εθνική και ενός ακόμα που αγωνίζεται σε επαρχιακή ομάδα μικρότερης κατηγορίας.


Επιπλέον, “κεντρικός” αναδεικνύεται ο ρόλος που έχει διαδραματίσει στην υπόθεση ο πρατηριούχος – υπόδικος για συμμετοχή στο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Κ» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. «οι ποδοσφαιριστές δεν έστηναν το αποτέλεσμα του αγώνα αλλά επηρέαζαν για παράδειγμα τον αριθμό των κερδισμένων κόρνερ.

Ο επιχειρηματίας – πρατηριούχος πόνταρε χρήματα σε 1 – 2 ξένες στοιχηματικές εταιρείες και παρέδιδε στους ποδοσφαιριστές το ένα τέταρτο των κερδών του». Τα νέα στοιχεία διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me