9/7/14

Χ.Α.: Για το χθεσινό πατατράκ δεν ευθύνονται μόνον οι εκλογές

Αν δεν υπήρχε το πολιτικό ρίσκο, το (ανοδικό) momentum της αγοράς θα δυνάμωνε καθημερινά κι αυτό γιατί υπάρχουν πολλά θετικά νέα...

Η χώρα ξανα-βγαίνει στις αγορές, οι επιχειρήσεις μειώνουν το κόστος δανεισμού τους με νέες ομολογίες και βγαίνουν εύκολα σε αυτές.
 

Η έκταση πάντως της πτώσης παραπέμπει σε... πολιτικό άστατο περιβάλλον, εκτός και αν αποτελεί μία παρελκυστική τακτική των ταύρων της αγοράς.

Εν πάσει περιπτώσει για τους βραχυπρόθεσμα σκεπτόμενους - κινούμενους του Χ.Α. το τεχνικό  φίλτρο των τριών ημερών θα τους υποδείξει την αληθοφάνεια της σημερινής εικόνας στο ταμπλό.

Κάνοντας λόγο για πολιτικό περιβάλλον απλά να αναφέρουμε, ότι υπάρχει μία ομάδα παρατηρητών που εκτιμούν ότι μπορεί η κυβέρνηση να πέσει λόγω ΔΕΗ.

Μία εκδοχή βέβαια, που όμως θα μπορούσε να... σοβαρέψει πολύ και να δώσει ισχυρό υπόβαθρο στη χθεσινή πτώση. Αν πχ η πλευρά Τσίπρα, καταφέρει να συγκεντρώσει τους 120 Βουλευτές, τότε θα υπάρξει ασφαλώς μήνυμα στην αγορά και στην πολιτική.

Αν όμως η πλευρά Σαμαρά καταφέρει και δείξει ότι διαθέτει τα... κουκιά των 180 για την εκλογή Προέδρου, τότε η αγορά θα κάνει ράλι πολύ εύλογα!
Βέβαια για το χθεσινό πατατράκ δεν ευθύνονται μόνον οι εκλογές, αλλά και η γνωστή... συστημική χοάνη των κεφαλαίων που δεν έχει ιερό και όσιο με τις ανακολουθίες της, τα τερατώδη ψέμματά τους κοκ.

Τίποτα δεν έχουν αφήσει όρθιο και ατυχώς δεν είναι οι μοναδικές. Υπάρχουν έξω και χειρότερες... Και κάποια στιγμή δεν θα μείνει τίποτα όρθιο, με τις αλόγιστες μοχλεύσεις τους και όλα τα τοξικά απόβλητά τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me