14/7/14

Τα χάλια μας - Η είσοδος του... παραδείσου στο Κεδρόδασος κατάντησε σκουπιδότοπος




Σε σκουπιδότοπο έχει καταντήσει τον τελευταίο καιρό η είσοδος... του παραδείσου του Κεδρόδασους στο Ελαφονήσι.

Όπως θα διαπιστώσετε και στις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστρια του Flashnews.gr, οι κάδοι στην αρχή του μονοπατιού είναι υπερχειλισμένοι και τα σκουπίδια διάσπαρτα.

Το μήνυμα της αναγνώστριας πραγματικά τα λέει όλα και γι' αυτό αξίζει να το παραθέσουμε αυτούσιο:

"Πήγα πριν δύο ημέρες με την παρέα μου στην πανέμορφη παραλία Κέδροδασος. Στην αρχή του μονοπατιού που οδηγεί στην παραλία έχουν τοποθετηθεί κάδοι ώστε οι επισκέπτες να πετάνε τα σκουπίδια.

Όπως θα δείτε στις εικόνες που σας στέλνω είχαν υπερχειλίσει από τα σκουπίδια, περιμετρικά αυτών υπήρχαν σκουπίδια κάτω στο χώμα και ο έντονος αέρας δυστυχώς τα διασκορπούσε παντού!

Κάποιοι ευσεινήδητοι αντικρίζοντας το θέαμα αυτό φρόντισαν να πετάξουν τα δικά τους σκουπίδια, σε πιο κεντρικούς κάδους στην επιστροφή τους για Χανιά.

Ποιο είναι το νόημα τοποθέτησης κάδων απορριμμάτων από το δήμο τη στιγμή που αυτά δε συλλέγονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα όπως θα έπρεπε;

Η γνώμη μου είναι ότι όλα ξεκινούν από εκεί"



Το Flashnews.gr επικοινώνησε με το δήμαρχο Καντάνου - Σελίνου, Γιώργο Δερμιτζάκη, ο οποίος παραδέχτηκε ότι το απορριμματοφόρο δεν έκανε συγκομιδή εδώ και περίπου δυο εβδομάδες. Όπως δήλωσε χαρακτηρισμένος δρόμος δεν υπάρχει στην περιοχή και έτσι με το να φράξουν κάποιοι ιδιοκτήτες τις περιουσίες τους, ο δρόμος που έμεινε ήταν πολύ στενός για να περάσει το μεγάλο απορριμματοφόρο, με αποτέλεσμα να μη γίνουν οι τελευταίες συγκομιδές.

Επειδή όμως είναι καλοκαίρι και οι επισκέπτες αρκετοί και επειδή η περιοχή είναι ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, δεν νοείται να επικρατεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που μόνο ντροπή προκαλεί.

Ο κ. Δερμιτζάκης δεσμεύτηκε ότι μέχρι σήμερα θα έχει βρεθεί η λύση και θα γίνει συγκομιδή των απορριμμάτων.

Θα περιμένουμε να το δούμε και... στην πράξη.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me