5/7/14

Έσπασε όλα τα ρεκόρ η επιβατική κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος.

ΣΠΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΣΤΟ ''ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ''...


Πόλος έλξης, φαίνεται πως είναι η Ελλάδα, για τους ξένους το φετινό καλοκαίρι με τα στοιχεία να το επιβεβαιώνουν ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Ο φετινός Ιούνιος ξεπέρασε κάθε προσδοκία με τη συνολική επιβατική κίνηση να είναι αισθητά αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η μεγάλη ζήτηση προς την Ελλάδα αλλά και την Αθήνα είχε ως αποτέλεσμα την πρόσθεση νέων πτήσεων τσάρτερ, οι οποίες προσγειώνονται καθημερινά στο Ελ. Βενιζέλος μεταφέροντας συνολικά χιλιάδες επιβάτες στη χώρα μας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος τον Ιούνιο ταξίδεψαν 1.544.789 επιβάτες αυξημένοι τόσο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα φέτος όσο και με τον ίδιο μήνα την περσινή χρονιά.

Κατά τη διάρκεια του Ιουνίου η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου συνεχίζει να καταγράφει υψηλές επιδόσεις αφού σε σχέση με την κίνηση του ίδιου μήνα το 2013 υπάρχει αύξηση της τάξης του 22%.

Πιο συγκεκριμένα η επιβατική κίνηση του εσωτερικού αυξήθηκε φέτος κατά 22,4%  . Το φετινό Ιούνιο ταξίδεψαν 528.913 επιβάτες ενώ τον Ιούνιο του περσινού έτους δεν ξεπέρασαν τους 432.244. Αυξημένη είναι η κίνηση όμως και σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα που ταξίδεψαν 475.926 ταξιδιώτες.

Εξίσου ανεβασμένα είναι τα ποσοστά και για την κίνηση του εξωτερικού. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου τον Ιούνιο που μας πέρασε ταξίδεψαν 1.015.876 σε προορισμούς του εξωτερικού αυξημένοι κατά 22% σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο που το αεροδρόμιο κατέγραψε συνολικά 830.432 επιβάτες.

Συνολικά, στο πρώτο εξάμηνο του έτους καταγράφεται άνοδος 17% στις αεροπορικές αφίξεις στην Αθήνα. Ηρθαν 6,47 εκατ.επιβάτες, 940.000 περισσότεροι από το περσινό πρώτο εξάμηνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me