11/7/14

Τελείωσε η ρέντα του Φαν Χάαλ, δύο του γύρισαν και την πλάτη


ΕΘΝΟΣΠΟΡ 11/7/2014


Ο Φαν Χάαλ εισέπραξε την άρνηση δύο παιχτών του να εκτελέσουν το πρώτο πέναλτι της διαδικασίας στον ημιτελικό με την Αργεντινή. Λέγεται πως ο ένας ήταν ο Χούντελααρ
 
Η επιλογή του γκολκίπερ Κρουλ στα πέναλτι του προημιτελικού με την Κόστα Ρίκα δικαίωσε τον Φαν Χάαλ
 
Η επιλογή του γκολκίπερ Κρουλ στα πέναλτι του προημιτελικού με την Κόστα Ρίκα δικαίωσε τον Φαν Χάαλ
 
Στην κρίσιμη στιγμή τίποτα δεν πήγε καλά. Η ρέντα που συνόδευε τον ικανό Λουίς Φαν Χάαλ στέρεψε. Ακόμη και οι (κατά τα άλλα πιστοί) παίχτες του του γύρισαν την πλάτη. 

Δύο αρνήσεις εισέπραξε ο Ολλανδός μέχρι να καταλήξει στην επιλογή του Ρον Φλάαρ, «του καλύτερου παίχτη στον αγωνιστικό χώρο», όπως εξήγησε ύστερα από το τέλος του χαμένου ημιτελικού ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Ο... μπούσουλας υπήρχε. Και ήταν άκρως πετυχημένος. Η αλληλουχία ξεκινούσε από έναν ποδοσφαιριστή. Ο τηλεοπτικός φακός στράφηκε πολλές φορές στον Τιμ Κρόουλ. Οσο η ώρα περνούσε και το ενδεχόμενο της παράτασης πλησίαζε, ο τερματοφύλακας της Νιούκαστλ ήταν σε εγρήγορση. Μάταια, όμως.

Ο Φαν Χάαλ υποχρεώθηκε να αλλάξει... ρότα, μένοντας στην κυριολεξία στον... άσο με τον Γιάσπερ Σίλενσεν. Βλέπετε ο «κίπερ» του Αγιαξ κλήθηκε σε μία απίστευτα κρίσιμη στιγμή να κάνει κάτι που δεν είχε πράξει στη σύντομη καριέρα του: να αποκρούσει ένα πέναλτι. Πλέον έφτασε στις 17 αποτυχημένες προσπάθειες, έξι στο φετινό Μουντιάλ, τρεις στο Τσάμπιονς Λιγκ και οκτώ στο πρωτάθλημα Ολλανδίας!

Ο Μάρτινς Ιντι ήταν η πρώτη αλλαγή των όχι και τόσο «ιπτάμενων Ολλανδών», αφού κατά τον προπονητή του «έπαιζε απρόσεκτα και είχε ήδη μία κίτρινη κάρτα». Η επόμενη, επίσης λογική, ο προερχόμενος από τραυματισμό Νάιχελ Ντε Γιονγκ. 

Η τρίτη; Ο καταπονημένος από ίωση Ρόμπιν Φαν Πέρσι έμεινε από δυνάμεις. Ο προπονητής των «οράνιε» πολύ θα ήθελε να παρακάμψει τον κανόνα των τριών αλλαγών. Αλλά δεν μπορούσε. 

Προτίμησε να εμπιστευτεί εκ νέου το ένστικτό του. Αυτό που του... υπαγόρευαν τα «άντερα» του: «Το προαίσθημά μου ήταν πως ο Χούντελααρ θα σκόραρε», ήταν τα λόγια του αναφορικά με τον «Μεσσία» των τελευταίων λεπτών στο παιχνίδι με το Μεξικό. Τούτη τη φορά λάθεψε. Διπλά μάλιστα!

Πριν από την έναρξη της διαδικασίας των πέναλτι, δύο ποδοσφαιριστές, τους οποίους ο Φαν Χάαλ δεν κατονόμασε, αρνήθηκαν να βρεθούν πρώτοι μπροστά από τον Αργεντινό τερματοφύλακα Σέρχιο Ρομέρο. Μία σύγκριση της σειράς των πέναλτι στα παιχνίδια με την Κόστα Ρίκα και την Αργεντινή εμφανίζει την διαφορά στον συγκεκριμένο εκτελεστή. 

Βλέπετε, στα προημιτελικά η σειρά ήταν Φαν Πέρσι, Ρόμπεν, Σνέιντερ, Κάουτ. Και στα ημιτελικά Φλάαρ, Ρόμπεν, Σνέιντερ, Κάουτ. Με δεδομένο πως ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν εκτός αγώνα, λογικά ο αντικαταστάτης του στο παιχνίδι, ο Χούντελααρ, θα έπαιρνε τη θέση του και στα πέναλτι.

Ο επόμενος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έμεινε εκεί. «Ξεσπάθωσε» μόλις συνειδητοποίησε πως το επόμενο παιχνίδι της ομάδας του είναι το Σάββατο και ουχί την Κυριακή. 

Στον τελικό που όλοι αρέσκονται να ονομάζουν «της παρηγοριάς». Μόνο που δεν είναι έτσι. «Αυτό το ματς δεν θα έπρεπε να γίνεται. Το λέω εδώ και δέκα χρόνια. Είναι άδικο», εξήγησε ο Φαν Χάαλ και συνέχισε: 

«Υπάρχει μόνο ένα βραβείο και αυτό είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής.
Ετσι σε ένα τουρνουά που μία ομάδα έχει παίξει τόσο καλά, μπορεί να επιστρέψει χαμένη, έχοντας ηττηθεί δύο συνεχόμενες φορές. Πρέπει να σταματήσει, όποιο και αν είναι το άθλημα».

ΜΙΧ. ΓΚΙΟΥΛΕΝΟΓΛΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me