4/7/14

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς...

Οι θετικές εκθέσεις τεσσάρων Αμερικανικών οίκων για τις Τράπεζες, από την αρχή της εβδομάδας και οι ελκυστικές τιμές που είχαν διαμορφωθεί από την πτώση των προηγούμενων συνεδριάσεων, βοήθησαν σημαντικά στην εκδήλωση αγοραστικού ενδιαφέροντος στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα εντός του "φίλτρου" δύο ημερών ο Γενικός Δείκτης να επανέλθει πάνω από τις 1220 μονάδες και να κλείσει και το πτωτικό "gap" στις 1242 μονάδες, επισημαίνει ο Βαγγέλης Σιούτης.


Ο τζίρος παραμένει σε χαμηλά σχετικά επίπεδα που δείχνει ότι η επιφυλακτικότητα από πλευράς επενδυτών συνεχίζεται. Τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης ψηφίστηκαν, η έγκριση για την εκταμίευση δόθηκε και το επόμενο "στοίχημα" για την Κυβέρνηση είναι η επιτυχής κατάληξη της υπόθεσης με την «μικρή ΔΕΗ».

Το ζητούμενο για τον Γενικό Δείκτη, την επόμενη εβδομάδα, είναι η κίνησή του πάνω από τις 1264 μονάδες και σταθεροποίηση πάνω από αυτό το κομβικό σημείο για την συνέχιση της ανοδικής κίνησης. Η περιοχή αυτή είναι το 23,6% της διόρθωσης της ανοδικής κίνησης από τις 1066 στις 1328 μονάδες και κυρίως ο ΚΜΟ 200 εβδομάδων που θα επιθυμούσαμε να αφήσει οριστικά πίσω ο Γενικός Δείκτης.

Η Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά έχει όλες τις προϋποθέσεις να κινηθεί προς τα υψηλά έτους στις 1380 μονάδες, μέσα στο Καλοκαίρι, αφού το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών παραμένει έντονο γα την Ελληνική Αγορά, έχοντας προχωρήσει σε υψηλές τοποθετήσεις το προηγούμενο διάστημα, κυρίως στις Ελληνικές Τράπεζες.

Οι λεπτομέρειες από τα προγράμματα ρευστότητας της ΕΚΤ δείχνουν ότι και οι Ελληνικές Τράπεζες θα έχουν οφέλη από την κίνηση αυτή του Mario Draghi, ενώ περιμένουμε και εξελίξεις στο θέμα των warrants. Ο δείκτης των τραπεζών επανήλθε στη περιοχή των 177 μονάδων και διάσπαση των182 μονάδων θα ανοίξει τον δρόμο για τις 200 μονάδες.

"Την επόμενη εβδομάδα έχουμε το Eurogroup της Δευτέρας, την έλευση της τρόικας για να ξεκινήσει τον έλεγχο, ενώ αναμένεται νέα έξοδος στις Αγορές με έκδοση τριετούς ομολόγου από το Ελληνικό Δημόσιο" αναφέρει ο υπεύθυνος συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me