21/7/14

Ο καθηγητής που κακοποιούσε τον σκύλο του

... κατηγορεί τους φιλόζωους επειδή έσωσαν το ζώο 

Η Ζίνα είναι ένα ημίαιμο λυκόσκυλο ηλικίας περίπου 10 ετών που εντοπίστηκε αλυσοδεμένο να αργοπεθαίνει έξω από το σπίτι του ιδιοκτήτη στην περιοχή στις Μεσαμπελιές Ηρακλείου Κρήτης τον περασμένο Γενάρη. Το σκυλί εντόπισαν τυχαία εθελοντές της Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρος» και έσπευσαν να βρουν αρχικά σε ποιον ανήκει.

Η σκελετωμένη σκυλίτσα ήταν δεμένη με αλυσίδα, ζούσε σ’ ένα ξύλινο σπιτάκι σε ένα χωράφι απέναντι από το υπερπολυτελές σπίτι του ιδιοκτήτη της, που είναι εκπαιδευτικός, καθηγητής σε γυμνάσιο της περιοχής.

Το σκελετωμένο ζώο την ημέρα που το έσωσαν.
Αυτός ο άνθρωπος είχε επί της ουσίας αφήσει το ζώο να βασανίζεται από τις ασθένειες. Το κορμί της εμφανώς υποσιτισμένης σκυλίτσας ήταν γεμάτο πληγές που μύριζαν, ενώ το αραιό τρίχωμα της έδειχνε ότι έπασχε από κάποια δερματική πάθηση.
Ο «μορφωμένος» ιδιοκτήτης της σκυλίτσας όταν άκουσε τις συστάσεις, που του έγιναν,  δεν έδειξε καμιά διάθεση να φροντίσει αυτό το πλάσμα. Απαντούσε κυνικά, αγνοούσε ειρωνικά τις συνέπειες του νόμου, δεν έδειχνε καμιά ευαισθησία για την κατάσταση του σκυλιού του, λέγοντας απλά πως «το σκυλί είναι γέρικο και από κάτι θα πεθάνει τι να κάνουμε τώρα;» ενώ τόνισε ότι «και ο πατέρας μου όταν γέρασε αρρώστησε και πέθανε δεν με πήγε κανείς φυλακή γι’ αυτό».
Στην ερώτηση των εθελοντών γιατί δεν πάει το σκυλί στο κτηνίατρο ώστε να μάθει από τι πάσχει, απάντησε πως «σιχαίνεται να το ακουμπήσει και να το βάλει στο αμάξι του και πως το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να φέρει ένα γιατρό να το εξετάσει εκεί στην ύπαιθρο».     
Οι εθελοντές της «Ζωφόρου» αφού είδαν ότι ο άνθρωπος αυτός δεν σκοπεύει να φροντίσει το ζώο του ζήτησαν να τους εξουσιοδοτήσει ώστε να το μεταφέρουν σε κτηνίατρο και έτσι έγινε.
Σ' ένα χαρτί ο καθηγήτης υπέγραψε την εξουσιοδότηση και το σκυλί μεταφέρθηκε αμέσως για εξετάσεις. Όμως οι εθελοντές παράλληλα κατέθεσαν μήνυση κατά του ιδιοκτήτη και με την 535/2014 Διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου το σκυλί στις 31 Ιανουαρίου 2014 αφαιρέθηκε προσωρινά και παραδόθηκε στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου μέχρι να περατωθεί η θεραπεία του, ενώ μέχρι να διεξαχθεί η δίκη την φροντίδα του θα έχει η «Ζωφόρος».
Η διάγνωση των κτηνιάτρων που το εξέτασαν ήταν ότι το σκυλί σε πολύ κακή θρεπτική κατάσταση (ασιτία) και γενικευμένη μυκητιακή  δερματίτιδα (Malassezia). Η γέρικη Ζίνα, επειδή κάποιοι νοιάστηκαν, μετά τη θεραπεία και την κατάλληλη τροφή που της προσφέρθηκε έγινε ένα άλλο πλάσμα.
Το σκυλί μετά την φαρμακευτική αγωγή και την κατάλληλη φροντίδα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου συνήλθε!
Όμως ο καθηγητής - δυνάστης της θίχτηκε επειδή τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία και κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στην Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρο» που επί της ουσίας έσωσε το σκυλί από το μαρτύριο του.
Αυτός ο άνθρωπος, αυτός ο εκπαιδευτικός, αυτός ο τύπος που φέρεται έτσι σε αυτό το πλάσμα διδάσκει τα παιδιά μας και το παίζει και δάσκαλος!
Διαβάστε επίσης:

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me