9/7/14

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ σχολιάζουν: Σήμερα ο Δημήτρης Τζάνας.

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ σχολιάζουν: Σε "ρηχά νερά" κινήθηκε και χθες η Αγορά, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι λόγω της απουσίας ουσιαστικής ειδησεογραφίας οι επενδυτές απέχουν, επισημαίνει ο Δημήτρης Τζάνας.
 
 
Ο πολιτικός παράγοντας από τη μια και οι διαπραγματεύσεις για το χρέος από την άλλη, αποτελούν τους 2 βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους θα βασιστούν οι επενδυτές για να διαμορφώσουν την στρατηγική τους στο μέλλον.

Οποιαδήποτε θετική ή αρνητική εξέλιξη στα παραπάνω μέτωπα θα ενεργοποιήσει τους επενδυτές και η Αγορά θα ξεκολλήσει από την παρούσα εικόνα συσσώρευσης που παρουσιάζει.
 
Από την άλλη, οι τελευταίες συνεδριάσεις απεκάλυψαν τις δομικές αδυναμίες της Ελληνικής Χρηματιστηριακής Αγοράς.

Έτσι, η αναζωπύρωση του πολιτικού κινδύνου, η φιλολογία για τα απαιτητικά "τεστ κοπώσεως" των Τραπεζικών χαρτοφυλακίων το Φθινόπωρο, η διαπίστωση της μεταρρυθμιστικής κόπωσης δια στόματος Μάριο Ντράγκι, η συντήρηση θυλάκων γεωπολιτικής αναταραχής..

Και η ελέω ρευστότητας των Κεντρικών Τραπεζών κατάρριψη των ρεκόρ για τους δείκτες στη Ν. Υόρκη και τη Φραγκφούρτη, ευλόγως οδηγούν κάποιους ξένους διαχειριστές που έχουν τοποθετήσεις στην Αθήνα να επιδιώξουν τη μείωση των θέσεών τους,  καθώς μάλιστα δεν συνιστούν θέσεις μακράς πνοής.
 
Και τότε συντελείται η αποκάλυψη της υφιστάμενης κατάστασης, σοβαρής ρηχότητας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου:
 
Δεν υπάρχουν "ισχυρά χέρια" για την απορρόφηση της προσφοράς τίτλων, αφού η εσωτερική Αγορά θεσμικών επενδυτών έχει καταρρεύσει και οι εν δυνάμει Έλληνες επενδυτές επενδύουν …αλλού.
 
Υπάρχουν μόνο άλλοι επενδυτές βραχυπρόθεσμων χαρακτηριστικών, ενώ τα ξένα κεφάλαια μακράς πνοής δεν εμφανίζονται ή θα εμφανιστούν στις τιμές που κρίνουν εύλογες και στον κατάλληλο χρόνο, όταν δηλαδή οι μεταρρυθμίσεις θα έχουν θέσει τις στέρεες βάσεις για είσοδο στην ανάπτυξη.
 
Έτσι, οι εκθέσεις σύστασης των Ελληνικών Τραπεζών ως "ελκυστικές επενδυτικές επιλογές" από φορείς συστηματικά απαισιόδοξους για την Ελλάδα, προκαλούν εύλογα ερωτηματικά καθώς συμπίπτουν με κινήσεις ταυτόχρονων ρευστοποιήσεων Τραπεζικών τίτλων (!!!)
 
"Είναι φανερό ότι τα παρόντα δεδομένα δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια για αποτροπή του πλαγιοκαθοδικού σεναρίου κίνησης του Γενικού Δείκτη, παρά μόνο αν υπάρξει επαναξιολόγηση της στάσης όσων έχουν τοποθετήσεις στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Οι αγοραστές – επενδυτές  μάλλον θα αργήσουν ακόμη, ενώ οι κερδοσκόποι καραδοκούν χαμηλότερα …" αναφέρει ο σύμβουλος επενδύσεων της TecGroup.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me