6/7/14

Η ΔΕΗ κόντυνε τον Τσίπρα και τον συνδικαλιστικό συρφετό

Ο κ. Τσίπρας απέκτησε ξαφνικό μπόι αλλά δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί. Κάποιοι πιστεύουν ότι μπερδεύει το μπόι του με τη σκιά του...


Μετά την απόφαση των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να επιστρέψουν στις δουλειές τους, αφού η πολιτική επιστράτευση δεν άφηνε και πολλά περιθώρια, το ερώτημα που τίθεται προς τον κ. Τσίπρα και την παρέα του είναι ένα: Τι άλλο θέλουν για να καταλάβουν ότι δεν περνάνε πλέον οι ψευτοτσαμπουκάδες; Ότι ο άθλιος συνδικαλιστικός συρφετός που επί δεκαετίες έκανε κουμάντο και συγκυβερνούσε πρέπει να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας;
 
Σχετικά με το αν η «μικρή ΔΕΗ» είναι καλή ή κακή δεν θα το κρίνουμε τώρα. Η κυβέρνηση θα κριθεί και γι’ αυτό και για πολλά άλλα όταν έρθει η ώρα της, κι όταν θα κάνει ταμείο ο ελληνικός λαός. 

Αυτό που έγινε όμως με τη ΔΕΗ, ουσιαστικά η τελευταία συνδικαλιστική σφηκοφωλιά της μεταπολίτευσης, θα πρέπει να παραδειγματίσει τους πάντες. Και την κυβέρνηση για τον τρόπο που πολιτεύεται και αποφασίσει αλλά και για το πώς επικοινωνεί τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί. 

Κυρίως, όμως τους υποκινούμενους συνδικαλιστές που παίρνουν στο λαιμό τους εργαζόμενους ενώ αυτοί συνεχίζουν να περνάνε ζωή και κότα. 

Όπως γράφαμε και σε προηγούμενο άρθρο, η υπόθεση της ΔΕΗ ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ μια ακόμη επιχείρηση κατάληψης των ανακτόρων του Μαξίμου. Δύο τρόπους είχε να το κάνει αυτό: Ο πρώτος ήταν να δημιουργηθεί μπάχαλο, να μείνει στο σκοτάδι όλη η χώρα εν μέσω τουριστικής περιόδου. Αυτό πράγματι θα ήταν ευχής έργον για την αξιωματική αντιπολίτευση καθώς η κοινωνική και οικονομική πίεση προς την κυβέρνηση θα ήταν μεγάλη. 

Ο τσαμπουκάς δεν πέρασε χάρη κυρίως της αποφασιστικότητας και της ετοιμότητας που επέδειξε η κυβέρνηση στο θέμα της πολιτικής επιστράτευσης. 

Ο δεύτερος τρόπος του κ. Τσίπρα ήταν ο πολιτικός. Η πρόβα τζενεράλε για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Αλέξης προσπάθησε να μαζέψει τους 120 βουλευτές και να ζητήσει δημοψήφισμα και με τον τρόπο αυτό θα έφτιαχνε ένα «μαντρί». Μια καβάτζα για κάθε κρίσιμο ζήτημα με τελικό στόχο το μπλόκο στην εκλογή νέου Προέδρου και τις πρόωρες εκλογές. Ακόμη και σ’ αυτό απέτυχε. 

Δύο χρόνια τώρα ο κ. Τσίπρας απέκτησε ξαφνικό μπόι και δεν μπόρεσε ποτέ να το διαχειριστεί. 
Κάποιοι πιστεύουν ότι μπερδεύει το μπόι του με τη σκιά του και αυτό τον κάνει να αποτυγχάνει διαρκώς διότι βλέπει τον κόσμο και το μέλλον του με παραμορφωτικό φακό. Μπορεί να μάθει κάποια στιγμή, μπορεί να γίνει και πρωθυπουργός. 

Όμως προς ώρας μετράει πολλά «Βατερλό» και ο κόσμος τα βλέπει αυτά. Όπως βλέπει και την ακρότητα με την οποία πολιτεύεται ο ίδιος και η παρέα του. Για παράδειγμα κάποιος… Κατρούγκαλος συστήνει πολιτική ανυπακοή, δηλαδή κάτι σαν παράβαση των νόμων, «επανάσταση» κι όποιον πάρει ο χάρος. 

Αυτά ο κόσμος τα αναλύει και ξέρει με ποιους έχει να κάνει πλέον. Και ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να καταλάβει ότι υπέστη μια ακόμη δεινή ήττα. 

Όσο για την μεγαλύτερη συνδικαλιστική παράταξη της χώρας, τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, κατάφερε για άλλη μια φορά να ακυρώσει τον αγώνα των εργαζόμενων που πιθανότατα να έχουν δίκιο σε πολλά θέματα. Πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους και τώρα οφείλει να πληρώσει τα επίχειρα. Τύποι σαν τον Φωτόπουλο θα πάνε στη γωνία, θα μπουν στο σκοτάδι που οι ίδιοι θέλησαν να δημιουργήσουν.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me