9/7/14

Είναι έτσι ή είναι άλλο ένα κακομαγειρεμένο γιουβέτσι;

Διαβάζουμε... ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος Α.Ε

Με απόλυτη επιτυχία και άκρως ελπιδοφόρα για την αγορά γενικότερα φαίνεται πως στέφεται η πρώτη – μετά από μια πενταετία – εισαγωγή καινούριας εταιρείας στο ελληνικό χρηματιστήριο, της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος Α.Ε. της οποίας ξεκίνησε σήμερα η δημόσια εγγραφή και θα ολοκληρωθεί μεθαύριο 11 Ιουλίου.





Το ενδιαφέρον ήταν εξ αρχής ιδιαίτερα αυξημένο κατά την πρώτη ημέρα ανοίγματος του βιβλίου για τη δημόσια εγγραφή και σύμφωνα με έγκυρες πηγές, αναμένεται υπερκάλυψη τουλάχιστον δυο φορές!

Ασφαλώς, πρόκειται για θετικό μήνυμα στην αγορά καθώς επιβεβαιώνει και επανατοποθετεί το θεσμό των νέων εισαγωγών στο ελληνικό χρηματιστήριο, μετά από μια 5ετία ανομβρίας και άπνοιας.


Μια επιτυχημένη νέα εισαγωγή μετά από πέντε χρόνια και μετά από απανωτές εξόδους και αποχωρήσεις εταιρειών, είναι ενδεικτική της αντιστροφής του κλίματος και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης των επιχειρηματιών και των επενδυτών στην ελληνική κεφαλαιαγορά.


-----------------------------

Διαβάζουμε όμως και σχόλια ορισμένων καλά ενημερωμένων σε forum...

Για τους πολλούς και εκτός συστήματος είναι απρόσιτα τα προγράμματα επιδοτήσεων και οι άδειες για ανανεώσιμες, ακόμη και όταν υπάρχει πλήρης χρηματοδότηση.

 Όλα για τον Μπόμπολα και την παρέα του. Επιχειρηματίας με επιδοτήσεις, βουτά τα χέρια στο θησαυροφυλάκιο του κράτους, ποια χέρια? 

Με τις μπουλντόζες τα σηκώνει, και μετά μας υποχρεώνει να του πληρώνουμε και διόδια, και τέλος στο ρεύμα, φόρους στα σκουπίδια, στο νερό, παντού! Τώρα θέλει να τη βάλει και στο χρηματιστήριο.

Γιατί κύριε Μπόμπολα? Πρέπει να λεηλατήσεις πάλι τους αφελείς και μετά να τους πεις επιστροφή κεφαλαίου για να τα βάλεις στην τσέπη σου τα χρήματα?


Τελικά ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα?




===========================
Μερικες παρατηρησεις..

Τα 798mw pipeline δεν πρεπει να παιρνονται σοβαρα.Το συστημα δεν μπορει να απορροφήσει τις υφισταμενες αδειες για λογους μεταφορας και εν.επαρκειας. Θεωρω οτι οσες ειναι σε σταδιο ΕΠΟ και Αδειας Παραγωγης ειναι μαλλον δυσκολο να υλοποιηθουν.Το 2014 δεν προκειται να τελειωσουν κανενα εργο,επισης ασχημο.

Δεν βλεπω ακομα καμμια γεωγραφικη διαφοροποιηση στο χαρτοφυλακιο οπως η ΤΕΡΝΑ που εχει αρκετα ΜW στις ΗΠΑ,Πολωνια,Βουλγαρια για αντισταθμιση κινδυνου.
Ακομα καμμια διαφοροποιηση αναμεσα σε τεχνολογιες (μονο αιολικα) και τομεις ενασχολησης (πχ απορριμματα).

Τελος δεν βλεπω καποια προοπτικη για το μετα.Οκ φτιαξαμε οτι αδεια ειχαμε..επειτα τι;Νεες αδειες αιολικων και ΑΠΕ δυσκολα θα βγουν.
Στασιμοτητα;Θα αγορασω μονο εαν ειναι παρα πολυ φθηνη αλλα δυστυχως δεν βλεπω κανενα αρθρο να προσπαθει να κανει μια δικαιη αποτιμηση
=============
Καλά για Ρ/Ε και book value σκίζει... από την ανάποδη όμως...

=============

Τις συγκρίσεις με την ΤΕΝΕΡΓ πως τις κάνουν οι αναλυτές για το 2014 κοκ;; Το 2013 δεν το είδαν, το ξεκίνημα του 2014 κι αυτό το παραβλέπουν;; Βρε, τι είναι τούτοι... που απευθύν ονται;; 
-----------------------

Καλά τώρα, ποιός να γράψει και ποιός να μην αναλύσει με τα καλύτερα των σχολίων; Τόσες ρεκλάμες πέσανε , τόσες προμήθειες θα τσεπώσουν... 

================

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me