6/7/14

Περιμένοντας το λεωφορείο στο... οδόστρωμα

Στη χώρα των κάφρων


Προς το παρόν οι στάσεις μοιάζουν με πάρκινγκ...
Σε «μάστιγα» για την κίνηση αλλά και τη στάση των λεωφορείων και τρόλεϊ έχει μετατραπεί η παράνομη στάθμευση στους δρόμους της Αθήνας.


Τα οδικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκτός από τις συχνές φορτοεκφορτώσεις σε καταστήματα σε όλο το λεκανοπέδιο, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις καθυστερήσεις εξαιτίας της στάθμευσης όχι μόνο μπροστά από τις στάσεις, αλλά ακόμα και σε σημεία που είναι πάνω στις λεωφορειολωρίδες.

Αυτό έχει ως συνέπεια τη σημαντική αύξηση του χρόνου παραμονής των επιβατών στις στάσεις, αλλά και την αύξηση του χρόνου της συνολικής μετακίνησης εφόσον αυξάνονται οι καθυστερήσεις των ήδη περιορισμένων δρομολογίων. Κι αυτό γιατί εμποδίζεται η κίνηση των οχημάτων και μειώνεται η ταχύτητά τους. Τα προβλήματα που δημιουργεί η παράνομη στάθμευση στην κυκλοφορία όλων των οχημάτων ειδικά στο κέντρο της Αθήνας είναι μεγάλα.

Μελέτη

Χαρακτηριστικά είναι τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης για το διπλοπαρκάρισμα στο Κολωνάκι, που διενεργήθηκε με τη συμμετοχή του προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Κωνσταντίνου Αντωνίου. 

Βάσει των μετρήσεων που έγιναν, η μείωση της ανεξέλεγκτης στάθμευσης θα οδηγούσε στην αύξηση της μέσης ταχύτητας από 10% έως 15%. Στην περίπτωση πλήρους εξάλειψης του φαινομένου η ταχύτητα θα σημείωνε αύξηση που θα έφτανε έως και το 44%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me