10/7/14

Ξανακλαίει η Βραζιλία: Στον τελικό η Αργεντινή!

Τα παιδιά του Μαραντόνα έστειλαν τη μπιανκοσελέστε να αντιμετωπίσει για τρίτη φορά σε τελικό τη Γερμανία μετά το 1986 και το 1990 - Και τώρα θέλουν να το σηκώσουν μέσα στη χώρα της «μισητής» αντιπάλου - Ήρωας ο Ρομέρο που έπιασε δύο πέναλτι - Συγκλονιστικός αλλά και μοιραίος ο Φλάαρ

Ποιος θα το περίμενε... Να πρέπει οι Βραζιλιάνοι οπαδοί να παρακολουθήσουν στον μεγάλο τελικό την αιώνια αντίπαλο Αργεντινή να αντιμετωπίζει την ομάδα που τους ντρόπιασε στον ημιτελικό με το 7-1. Κι όμως. Η Αργεντινή κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στη μαχητική και πολύ καλή καθόλη τη διάρκεια του Μουντιάλ, Ολλανδία. Αυτή είναι η 5η φορά που φτάνει σε τελικό και θα διεκδικήσει το τρίτο της τρόπαιο, ενώ για 3η φορά θα το διεκδικήσει κόντρα στους Γερμανούς, με το 1986 και το 1990 (πήρε το πρώτο, έχασε το δεύτερο). Το 1990 ήταν και η τελευταία φορά που έπαιξε σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Ολλανδία για μια ακόμη φορά έφτασε στην πηγή αλλά δεν κατάφερε να γευτεί το γλυκό νερό της πρόκρισης ή αν το πάμε λίγο παραπέρα της κατάκτησης ενός τροπαίου. Μοιραίοι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, αλλά το γεγονός είναι ότι Φλάαρ και Σνάιντερ έχασαν τα πέναλτι που εκτέλεσαν και αυτό ήταν που κόστισε τον αποκλεισμό. Ήρωας της τελευταίας στιγμής για τους Αργεντινούς ο Ρομέρο, που ντύθηκε... Κρουλ σε αυτή τη φάση.

Το παιχνίδι φυσικά δεν θα μπορούσε να έχει καμία σχέση με αυτό της Βραζιλίας με τη Γερμανία. Δε γίνονται κάθε μέρα αυτά. Προσεκτικές, διαβασμένες τακτικά, με σαφή στόχο να μην επιτρέψουν στα αστέρια Μέσι και Ρόμπεν να βρουν χώρο. Παράλληλα οι επιθετικές αιχμές των δύο ομάδων Ιγκουαΐν και Φαν Πέρσι ήταν πολύ καλά κλεισμένοι με αποτέλεσμα στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού να γίνουν με το ζόρι πέντε ευκαιρίες συνολικά. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να κάνουμε στον κορυφαίο του αγώνα Ρον Φλάαρ (αν και έχασε το πέναλτι που εκτέλεσε), αλλά και στον Χαβιέ Μαστσεράνο που έκανε κι αυτός εκπληκτικό παιχνίδι. Όχι τυχαία και οι δύο αμυντικογενείς παίκτες...

Στην παράταση η Ολλανδία είχε κατά το πρώτο μέρος την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η Αργεντινή ήταν αυτή που είχε δις την ευκαιρία στην επανάληψη να πάρει το παιχνίδι με τις ευκαιρίες των Παλάσιο και Ροντρίγκες. Δεν τα κατάφερε εκεί, τα κατάφερε στα πέναλτι. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά.





Οι συνθέσεις

Ολλανδία: Σίλεσεν, Ντε Φράι, Φλάαρ, Μάρτινς Ίντι (46' Γιάνματ), Κάιτ, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ (62' Κλάσι), Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (96' Χούντελααρ)

Αργεντίνα: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλις, Γκαράι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Μπίγλια, Πέρες (81' Παλάσιο), Μέσι, Λαβέτσι (101' Ροντρίγκες), Ιγκουαΐν (82' Αγουέρο)




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me