21/7/14

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ στο σημερινό ''Χ''

ΥΨΗΛΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (Από 300 εκατ. ευρώ και άνω)
!ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Η «θυγατέρα» ΤΕΝΕΡΓ αποτιμάται σε 404,5 εκατ. ευρώ και η μητέρα ΓΕΚΤΕΡΝΑ σε 321 εκατ. ευρώ. Αν θεωρηθεί  ότι το 50% της πρώτης ανήκει στην δεύτερη, τότε στο υπόλοιπο των 120 εκ. ευρώ θα πρέπει να αποτιμηθούν ο τομέας ''Κατασκευές'', το real estate και τα θερμικά πάρκα.

!ΓΕΚΤΕΡΝΑ(Ι): Και όταν για το 25% της Ήρων (θυγατρικής της στα θερμικά πάρκα) η Qatar Petroleum έχει καταβάλει 80 εκατ. ευρώ τότε μάλλον και εδώ η αποτίμηση χρήζει προσοχής, αφού σε αξίες ρευστοποίησης οι συμμετοχές υπερκαλύπτουν την αποτίμηση του ομίλου.

!Alpha Βank: Η τιμή της μετοχής έχει υποχωρήσει αισθητά κάτω από την τιμή της πρόσφατης δημόσιας προσφοράς (0,65 ευρώ) και διαπραγματεύεται πλέον κάτω και από την ενσώματη καθαρή θέση.

!Alpha Bank(I): Η Αlpha είναι η τράπεζα που διατηρεί τις μεγαλύτερες πιθανότητες για πλήρη ιδιωτικοποίηση καθώς η τιμή της μετοχής απέχει σημαντικά ακόμα και από την τελευταία τιμή εξάσκησης των warrants, ενώ μέχρι στιγμής σε κάθε επέτειο υπάρχει σταθερός ρυθμός μετατροπής Παραστατικών Τίτλων σε μετοχές.
!ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Φθηνές χαρακτηρίζει τις αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, σε έκθεσή της προ ολίγων εβδομάδων στην οποία θέτει σύσταση "ΑΓΟΡΑ" για όλες τις τραπεζικές μετοχές που καλύπτει.

Η χρηματιστηριακή διαβλέπει σημαντικά περιθώρια ανόδου για τους τίτλους, δίνοντας τιμή στόχο στο 1,10 ευρώ για την Alpha (περιθώριο 77%), στα 2,50 ευρώ για την Πειραιώς (περιθώριο 62%) και στα 3,40 ευρώ για την Εθνική (περιθώριο 37%).

!ΤΡΑΠΕΖΕΣ(Ι): Επίσης, ξεκινά εκ νέου κάλυψη για τη Eurobank, θέτοντας τιμή-στόχο στο 0,55 ευρώ (περιθώριο 55%) και σύσταση "Αγορά".  

Η IBG υπογραμμίζει ότι προτιμά τις Alpha και Πειραιώς. Την Alpha λόγω αποτίμησης και ελκυστικού προφίλ ρίσκου - απόδοσης και την Πειραιώς λόγω της υψηλότερης μόχλευσης στην ελληνική ανάκαμψη και της μεγαλύτερης αύξησης των κερδών.

!ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Πόσο έξω να πέφτουν άραγε στις εκτιμήσεις τους όλοι αυτοί οι οίκοι που μας βομβάρδισαν με τις εκθέσεις τους; Και αν δεν το έκαναν... σκόπιμα όπως πολλοί από εμάς τους κατηγορούν; Αλλά επειδή έχουν καλύτερη πληροφόρηση; 


Πολλά τα ερωτήματα και ανάλογα με την όσφρηση, το timing και την διαίσθηση του καθενός μπορεί να προκύψει καλό αποτέλεσμα. Με τις τιμές μάλιστα να έχουν υποχωρήσει σημαντικά από τις αντίστοιχες που είχαν τον καιρό της δημοσίευσης των εκθέσεών τους... 


ΥΓ: Να μην ξεχνάμε όταν η τιμή της ΔΕΗ βρισκόταν στα 5, 4 , 3 και πιο κάτω οι αναλυτές της Alpha Finance εξακολουθούσαν να δίνουν τιμή στόχο τα... 13,00 ευρώ.   

Καλή σας εβδομάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me