4/7/14

Από μια κλωστή κρέμονται οι σχέσεις ΗΠΑ – Γερμανίας

Συνελήφθη Γερμανός με την κατηγορία της κατασκοπίας για την αμερικανική Υπηρεσία Ασφαλείας

 
Πιστεύεται ότι κατασκόπευε την πορεία των ερευνών της Bundestag
 
Από μια πολύ λεπτή γραμμή κρέμονται οι σχέσεις ΗΠΑ - Γερμανίας, μετά τη σύλληψη ενός ύποπτου διπλού πράκτορα που πιστεύεται ότι κατασκόπευε την πορεία των ερευνών της Bundestag για πιθανή παρακολούθηση των μελών της από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Το περιστατικό κινδυνεύει να προκαλέσει νέο διπλωματικό επεισόδιο για τις αμερικανογερμανικές σχέσεις, μετά τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί τον περασμένο Οκτώβριο όταν η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) κατηγορήθηκε ότι παρακολουθούσε το κινητό τηλέφωνο της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel.

Η ομοσπονδιακή Γενική Εισαγγελία της Γερμανίας ανακοίνωσε χτες ότι συνέλαβε έναν 31χρονο Γερμανό υπήκοο που κατασκόπευε για λογαριασμό των αμερικανικών αρχών.

Σύμφωνα με τη δήλωση, ο άνθρωπος, ο οποίος κρατείται στη φυλακή, είναι ύποπτος για παροχή υλικού σε ξένη υπηρεσία πληροφοριών.

Η γερμανική κοινοβουλευτική επιτροπή που διερευνά το ζήτημα της NSA, δήλωσε την Πέμπτη ότι θα αναβάλλει τη συζήτηση λόγω της σύλληψης.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι έλυσε το συμβόλαιο της με την Verizon, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια των συστημάτων της.

www.bankingnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me