7/7/14

Ηλίας Ζαχαράκης: Οι θετικές εξελίξεις στο θέμα της ΔΕΗ, μπορεί να βοηθήσουν την Αγορά

Οι θετικές εξελίξεις στο θέμα της ΔΕΗ, μπορεί να βοηθήσουν την Αγορά "να βγει από το τέλμα" μιας και μέχρι στιγμής οι όγκοι αλλά και οι ημερήσιες μεταβολές μοιάζουν περισσότερο με συσσώρευση και όχι με τασική κίνηση, επισημαίνει ο Ηλίας Ζαχαράκης.
 
 
Από την άλλη και ενώ συνεχίζονται οι εκδόσεις των εταιρικών ομολόγων, όλα δείχνουν πως η Κυβέρνηση θέλει να δοκιμάσει ακόμα μία έξοδο στις Αγορές, με στόχο επιτόκιο στο 3,5%-3,75% γεγονός πολύ θετικό αν τα καταφέρει. 
 
Με βάση αυτό το σκεπτικό η Αγορά θέλει να "πλέει σε ήσυχα νερά" μέχρι την έκδοση. Από τίτλους δεν είχαμε κάποιες ιδιαίτερες εκπλήξεις με τους περισσότερους απλά να κάνουν κινήσεις τακτικής, χωρίς ουσιαστική τάση.
 
Ο ΟΠΑΠ συνεχίζει να είναι "Long" με κοντινό "stop" το 12,62 ενώ το 13,50-13,60 επίπεδο είναι η κύρια αντίσταση που πρέπει να σπάσει αν θέλει να προσπαθήσει να βάλει ρότα για το 14,50.  Το 12,30 επίπεδο είναι κοντινή μας στήριξη, ενώ το 12,00 κύρια. 
 
Τεχνικά η Αγορά, σε πρώτη φάση, πρέπει να κατοχυρώσει πάνω από τις 1260-1270 μονάδες, για να μπορέσει να ισορροπήσει και να προσπαθήσει να δοκιμάσει και πάλι το πολύ σημαντικό 1305, ανοδική διάσπαση του οποίου μπορεί να κάνει την διαφορά.
 
Στην περίπτωση του Τραπεζικού δείκτη και σύμφωνα με την άποψη του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, οι 184 μονάδες είναι ιδιαίτερα αποφασιστικό σημείο, καθώς ανοδική του διάσπαση θα δώσει γενικότερο αγοραστικό σήμα στην Αγορά. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me