13/7/14

Και τώρα; Τι θα κάνει ο Αλέξης χωρίς βαρβάρους;

Με την επιπολαιότητα που διακρίνει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και την παρεούλα του, ακόμη και μια κακή ή μια μέτρια κυβέρνηση φαντάζει όαση για τους Έλληνες.
Και ξαφνικά, εκεί που γινότανε χαμός όλη την εβδομάδα για τη «μικρή» ΔΕΗ… σιγή ασυρμάτου. Σα να μην υπήρξε το θέμα αυτό που απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης, τα κόμματα και τους λοιπούς παρατρεχάμενους του κρατικού τεμπελχανίου, αλλά καθόλου τον ελληνικό λαό. 

Η Αριστερά του Τσίπρα που ανήγαγε το θέμα σε εθνικό, που απειλούσε να καταλάβει τα Ανάκτορα, που ζητούσε δημοψηφίσματα και μιλούσε για πραξικοπήματα αίφνης εξαφανίστηκε. Να πήγανε για μπάνια τα συντρόφια μιας και κουράστηκαν από τον κοινοβουλευτικό φόρτο;
 
Να τρέξανε στις παραλίες να βγάλουν τα αριστερά κορμιά τους ο Τσίπρας, ο Στρατούλης, ο Λαφαζάνης, ο Σταθάκης και ο Μηλιός που πρωτοστάτησαν στην θερινή επέλαση προς την εξουσία; 

Αλλά κι εκείνοι οι άθλιοι της δήθεν λαϊκής δεξιάς που πιο πολύ μοιάζουν με βλαχομπαρόκ μια περασμένης εποχής που χάθηκαν; 

Ο Καμμένος με την μονίμως κολλημένη πάνω του Ραχήλ Μακρή και τον «αυτοκόλλητο» μεγαλοδημοσιογράφο Τέρενς που πήγαν; Να μπήκαν στον «Ηλιάτορα» για βόλτα στο Αιγαίο;
Εκείνος ο εκ Πατρών ορμώμενος Νίκος Νικολόπουλος που προκαλούσε τον Παπούλια να παραιτηθεί για να διευκολύνει τη διάλυση της κυβέρνησης που βρίσκεται; Να κάνει τις βούτες του στα νερά της Αχαϊας μετά την σκληρή κοινοβουλευτική μάχη που έδωσε σαν ορντινάτσα των Ανεξάρτητων Ελλήνων; 

Καλά για εκείνους της ΔΗΜΑΡ δε λέμε τίποτε γιατί είναι για λύπηση κι όπως όλοι γνωρίζουμε… δρυός πεσούσης κ.λπ. Η ΔΕΗ ήταν το πρόσχημα της διάλυσης και όπως πολύ σωστά είπε ο Ψαριανός σε νηφάλια κατάσταση… «ό,τι πει ο Ιούλιος Καίσαρας». Εμείς απλά λέμε στον κ. Κουβέλη το άλλο: «Χαίρε Καίσαρα, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν». 

Το… μείζον θέμα της ΔΕΗ δεν ήταν τόσο μείζον, ήταν απλά μια προσπάθεια από τις πολλές να καταλάβει ο Τσίπρας την εξουσία. Πήρε διαστάσεις απλά και μόνο γιατί ο Φωτόπουλος ξέρει πώς να μας αλλάζει… τα φώτα. 

Και τώρα; Τι θα κάνει ο Αλέξης χωρίς βαρβάρους; Τι θα κάνει χωρίς την αγαπημένη του ΔΕΗ; Έρχονται και διακοπές οπότε κάτι πρέπει να κάνει για να… ξανακαταλάβει την εξουσία. Και μάλλον το βρήκε. 

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι η επόμενη μεγάλη πρόκληση της Κουμουνδούρου είναι το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς. Πιθανότατα να συζητηθεί μέσα στο καλοκαίρι, ίσως πάει και για Σεπτέμβριο, όμως, στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ήδη εντατικά μαθήματα για το τι σημαίνει αιγιαλός, τι σημαίνει επιχειρηματικά συμφέροντα, πώς θα καταλάβουν την εξουσία και πώς θα κάνουν ξανά μπάχαλο τη Βουλή. 

Αν και για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν χρειάζεται να βάλει το χεράκι του ο Αλέξης. Είναι τόσο κακά φτιαγμένο που αν δεν αλλάξει δεν πρόκειται να περάσει ούτε από τους κυβερνητικούς βουλευτές. Σημασία, όμως, έχει η μεθόδευση του ΣΥΡΙΖΑ, το σχέδιο που χάραξε και που τηρεί πιστά. Και το σχέδιο αυτό θα στηρίξει τις επόμενες εβδομάδες. 

Αλλά βρισκόμαστε απέναντι σε ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο. Κάθε νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η Βουλή θα κινδυνεύει να βρεθεί σε καταστάσεις ανάλογες με αυτό της ΔΕΗ. Θα μαζεύονται δηλαδή οι τζάμπα μάγκες της αντιπολίτευσης, θα κάνουν μια συμμαχία η οποία θα ζητά δημοψήφισμα και θα προσπαθούν να μαζέψουν 120 βουλευτές για να δείξουν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνά και καλύτερα είναι να παραιτηθεί. 

Είναι κι αυτό μια πολιτική τακτική αλλά πιστεύαμε ότι είναι μια τακτική που θα μπορούσε να υιοθετείται στο κοινοβούλιο της δημοκρατίας της Ουζουμπούρου, όχι της Ελλάδας. Όμως, η βουλιμία για την εξουσία κάνει τους Τσίπρες και τους λοιπούς συμμάχους να μην ορρωδούν προ ουδενός. Αντί να περιμένουν τη σειρά τους κι αν ο κόσμος αποφασίσει να τους επιλέξει να κυβερνήσουν, κάνουν ότι είναι δυνατόν για να τους μισήσει ο κόσμος. 

Για όσους είναι αριστεροί, η Αριστερά είναι για πρώτη φορά κοντά στην εξουσία. Όμως, με την επιπολαιότητα που διακρίνει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και την παρεούλα του και με το τόσο χαμηλό επίπεδο των υπολοίπων μικρών κομμάτων, ακόμη και μια κακή ή μια μέτρια κυβέρνηση φαντάζει όαση για τους Έλληνες.


 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me