29/7/14

Αυτή είναι η εικόνα που συγκλονίζει όλο το κόσμο και κάνει το γύρο του διαδικτύου...


Η Φάρα Μπέικερ ζει απέναντι από το νοσοκομείο Al-Shifa της Γάζας...

Δεν μπορεί να φάει το πρωινό της χωρίς μια βόμβα να ταράξει το γεύμα της, καμμένα αυτοκίνητα βρίσκονται έξω από την πόρτα του σπιτιού της και ο πατέρας της, νευροχειρουργός στο επάγγελμα, της έδειξε ένα «κομμάτι εγκεφάλου ενός 9χρονου παιδιού».

Όπως λέει κάθε μέρα φοβάται πως μπορεί να πεθάνει.

Τη Δευτέρα μια ρουκέτα εξερράγη στο πάρκο δίπλα στο νοσοκομείο, σκοτώνοντας 10 Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων 9 αθώα παιδιά.

«Αυτή είναι η περιοχή μου. Δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω. Μπορεί και να πεθάνω απόψε» έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter.

«Βομβαρδίζουν στην περιοχή μου. Είναι η χειρότερη νύχτα του πολέμου. Απλά θέλω να ξέρετε πως μπορεί να γίνω μάρτυρας ανά πάσα στιγμή» τονίζει σε άλλο tweet της.

Αυτό είναι μόνο ένα από τα χιλιάδες τρομακτικά γεγονότα που η Φάρα και η 6χρονη αδερφή της έχουν βιώσει στη σύντομη ζωή τους.
Το σπίτι τους βρίσκεται στη μέση μιας πολεμικής ζώνης τρεις φορές ήδη. Τα παράθυρα των υπνοδωματίων τους συνεχώς καταστρέφονται από τις επιθέσεις. Για τρεις εβδομάδες, η Φάρα γράφει πως είναι παγιδευμένη μέσα στο σπίτι της στη μέση μιας από τις χειρότερες επιθέσεις στη Γάζα.



Συχνά ζει χωρίς ρεύμα και δεν μπορεί να κάνει απλά πράγματα όπως, να βγει έξω ή να επισκεφτεί μια συμμαθήτριά της.

Η νεαρή μέσω του Twitter προσπαθεί να περάσει ένα μήνυμα απελπισίας σε όλον τον κόσμο, ζητώντας βοήθεια.

«Κλαίω και δεν μπορώ να σταματήσω. Δε μπορώ να αντέξω τον ήχο από τους βομβαρδισμούς. Ετοιμάζομαι να χάσω την ακοή μου», γράφει σε κάποιο άλλο μήνυμά της.

Η Φάρα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει την υποστήριξη ανθρώπων από όλο τον κόσμο. «Όταν χρειάζεσαι χιλιάδες διαμαρτυρίες απλά για να πεις στον κόσμο ότι η δολοφονία παιδιών δεν είναι σωστή, τότε ξέρεις ότι η ανθρωπότητα πέθανε» έγραψε.

Παρά την σπαρακτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, η 16χρονη Φάρα κάνει έκκληση στον υπόλοιπο κόσμο να βοηθήσει την πόλη και τους ανθρώπους της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me