4/7/14

Κάνουν φύλο και φτερό τα βιβλία της Amazon.

 Εμπλέκεται και ο.... Γιούνκερ

Λίγες μέρες μετά την εκλογή του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν η ΕΕ έχει βάλει στο στόχαστρο τις ιδιαίτερες συμφωνίες της Amazon με το Λουξεμβούργο καθώς εκτιμάται ότι η χώρα έχει αποτελέσει "πληντύριο" για την εταιρία με αποτέλεσμα την απώλεια φορολογικών εσόδων πολλών δισεκατομμυρίων για τις υπόλοιπες χώρες. 


Οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη κινηθεί κατά της Apple, των Starbucks και του χρηματοδοτικού βραχίονα της Fiat.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ έχει στείλει ήδη έγγραφο προς την τοπική κυβέρνηση του κρατιδίου Grand Duchy του Λουξεμβούργου ζητώντας στοιχεία για να διαπιστωθεί αν οι φορολογικές συμφωνίες που έχουν γινει αποτελούν εν τέλει κρατική χρηματοδότηση προς την εταιρία. 

Η Κομισιόν έχει ήδη ξεκινήσει τρια παράλληλα projects σε Ολλανδία, Λουξεμβούργο και Ιρλανδία αναζητώντας και διασταυρώνοντας στοιχεία για μεγάλης κλίμακας φοροδιαφυγή που οδηγεί σε μονοπωλιακές πρακτικές και κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.

Όπως επισημαίνουν καλά πληροφορορημένες πηγές στις τελευταίες λογιστικές καταστάσεις που δημοσιοποίησε η Amazon, του Τζεφ Μπέζος, καταγράφεται μείωση του φορολογικού συντελεστή κατά 8% στο 31,8%.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι λόγω της έκτασης του σκανδάλου και του επιπέδου του τζίρου είναι αδύνατον να μην είχε γνώση ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ως πρώην πρωθυπουργός του Λουκεμβούργου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me