9/7/14

Δύο χρόνια φυλακή και 50 μαστιγώσεις σε γυναίκα μπλόγκερ




Κρίθηκε ένοχη για διασπορά αντικυβερνητικής προπαγάνδας

Η Ιρανή δημοσιογράφος και μπλόγκερ Μαρζιέχ Ρασουλί μεταφέρθηκε στη φυλακή Εβίν, βόρεια της Τεχεράνης, όπου θα εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών και θα υποστεί 50 μαστιγώσεις, καθώς κρίθηκε ένοχη για την κατηγορία της διασποράς αντικυβερνητικής προπαγάνδας, όπως δήλωσαν πηγές από το περιβάλλον της.

Τη Δευτέρα, η κ. Ρασουλί έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι καταδικάστηκε επειδή δημοσίευσε «προπαγάνδα εναντίον του καθεστώτος και διατάραξε τη δημόσια τάξη μέσω της συμμετοχής της σε συγκεντρώσεις», σε υπόθεση που χρονολογείται από τον Ιανουάριο του 2012.
Λίγο αφού συνελήφθη, η κρατική τηλεόραση του Ιράν την κατηγόρησε ότι συνδέεται με αλλοδαπούς, σύμφωνα με τη σελίδα του Facebook που είναι αφιερωμένη στην υπόθεσή της.

Η κ. Ρασουλί έχει εργαστεί στο παρελθόν σε εφημερίδες των μεταρρυθμιστών, όπου κάλυπτε το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ και έγραφε βιβλιοκριτικές.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει την οργή ορισμένων Ιρανών δημοσιογράφων, οι οποίοι ήλπιζαν ότι με την εκλογή, το 2013, ενός μετριοπαθούς προέδρου, του Χασάν Ρουχανί,
θα διευρύνονταν οι πολιτικές και πολιτιστικές ελευθερίες, κάτι που δεν έχει επαληθευτεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me