20/7/14

Χρυσή Αυγή: 250.000 €

για τα ερωτικά sms του Κασιδιάρη με celebrities!

- Newsbomb 
 
Αγωγή κατά των δύο ανακριτριών, Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, οι οποίες χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής κατέθεσε ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Ο προφυλακισμένος πλέον βουλευτής της Χρυσής Αυγής διεκδικεί να του επιδικαστεί για ηθική βλάβη και προσβολή προσωπικότητας –εξαιτίας παραβίασης προσωπικών του δεδομένων– το χρηματικό ποσόν των 250.000 ευρώ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ των εφημερίδων «Άποψη» και «Ελεύθερη Ώρα», η παραβίαση, όπως επισημαίνει ο Ηλίας Κασιδιάρης, αφορά ολόκληρες τις 96 σελίδες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή, «με άκρως προσωπικές μου συνομιλίες (μέσω της αποστολής μηνυμάτων) με ερωτικές μου συντρόφους καθώς και με πρόσωπα του στενού φιλικού μου περιβάλλοντος, προσιτές σε όλους όσους έχουν πρόσβαση στην επίμαχη δικογραφία».
Προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του παραθέτει ένα μικρό απόσπασμα από τις εν λόγω συνομιλίες που πραγματικά είναι ακατάλληλες διά ανηλίκους.
Η αγωγή του Ηλ. Κασιδιάρη προσδιορίστηκε να συζητηθεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας στις 10 Νοεμβρίου του 2016. Το αντικείμενο, δε, της αγωγής του αποτελεί ταυτόχρονα και ένα εκ των αντικειμένων της διενεργουμένης από τον επιθεωρητή των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων της Α ́ Περιφέρειας κ. Ανδρέα Ξένο πειθαρχικής έρευνας για την εν γένει διαχείριση του ανακριτικού υλικού της δικογραφίας της Χρυσής Αυγής.
Τα ερωτικά μηνύματα της δικογραφίας
Η αγωγή του προφυλακισμένου βουλευτή και εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, στηρίζεται στο γεγονός ότι μέσα στη δικογραφία των δεκάδων χιλιάδων σελίδων υπάρχουν προσωπικά του μηνύματα τα περισσότερα, από τα οποία αφορούν συνομιλίες του ερωτικού περιεχομένου με διάφορες γυναίκες. Στη δε αγωγή του ο Ηλ. Κασιδιάρης αναρωτιέται γιατί αυτά τα μηνύματα υπάρχουν και διατηρούνται μέσα στη δικογραφία, απ' όπου μπορεί να τα λάβει υπόψη του όποιος παίρνει αντίγραφα, αφού καμία σχέση δεν έχουν με το διερευνώμενο αντικείμενο της υπόθεσης.
Η ύπαρξή τους μάλιστα εκθέτει ανεπανόρθωτα και τις κυρίες με τις οποίες συνομιλεί ερωτικά ο Ηλ. Κασιδιάρης, καθώς τα απομαγνητοφωνημένα μηνύματα συνοδεύονται από τα αρχικά τους, αλλά και τους αριθμούς των κινητών τους.
Κάποιες, μάλιστα, από τις συνομιλήτριες του προφυλακισμένου βουλευτή της Χ.Α. είναι και celebrities των Αθηνών.
Αναφέρει χαρακτηριστικά στην αγωγή του ο Ηλ. Κασιδιάρης: «Ο λόγος για τον οποίο διατάχθηκε η άρση του απορρήτου είναι αποκλειστικά και μόνο η ανεύρεση στοιχείων ικανών για τη θεμελίωση της αποδοθείσας σε μένα και των λοιπών συγκατηγορουμένων μου κατηγορίας της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση(...). Όπως όμως προκύπτει από το περιεχόμενο των επίμαχων συνομιλιών αυτές αφορούν άμεσα και αποκλειστικά στην ερωτική μου ζωή και ως εκ τούτου συνιστούν ευαίσθητα προσωπικά μου δεδομένα και είναι δε προφανές ότι ουδόλως συμβάλλουν στη διακρίβωση των αποδιδόμενων σε μένα εγκλημάτων».
Τονίζει, μάλιστα, και το γεγονός ότι πέραν των συνομιλιών η δικογραφία «όλως παρανόμως περιλαμβάνει επίσης φωτογραφίες από προσωπικές μου στιγμές πολλές φορές και με τρίτα πρόσωπα παραβιάζοντας βάναυσα τη σφαίρα της ιδιωτικής μου ζωής».
Επισημαίνει ακόμα ο Ηλ. Κασιδιάρης ότι εκ του ότι καθίσταται εξαιρετικά μεγάλη η πιθανότητα διάδοσή τους στο ευρύ κοινό «οι εναγόμενες με τη δόλια παράλειψή τους να αφαιρέσουν αυτά τα στοιχεία από τη δικογραφία έπληξαν ανεπανόρθωτα τη φήμη μου και το δημόσιο προφίλ μου, δεδομένου ότι είμαι ένα δημόσιο πρόσωπο με συχνή προβολή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και μου προκάλεσαν και έντονη ψυχική ταλαιπωρία και αγανάκτηση».
Σημειώνει, τέλος, ότι η αποζημίωση που θα επιδικασθεί θα αποδοθεί στον τομέα κοινωνικής αλληλεγγύης της Χρυσής Αυγής για τα κοινωνικά συσσίτια και λοιπές παροχές προς απόρους συμπολίτες μας.

Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/474483/hrysi-aygi-250000-€-gia-ta-erotika-sms-toy-kasidiari-me-celebrities#ixzz381UhJ4D8

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me