10/7/14

12 μητέρες επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν για να δοθεί άσυλο στα παιδιά τους!



Αποκαλυπτικό είναι σημερινό δημοσίευμα αυστραλιανής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο 12 μητέρες που ζητούν από τη χώρα να τους δοθεί πολιτικό άσυλο, επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν προκειμένου να γίνουν δεκτά τα παιδιά τους από τις Αρχές ως ορφανά.

Σύμφωνα με τη "Sydney Morning Herald", οι γυναίκες, οι οποίες κρατούνταν στο κέντρο υποδοχής της Νήσου των Χριστουγέννων, αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν όταν έμαθαν ότι επρόκειτο να μεταφερθούν στα κέντρα υποδοχής που διαθέτει η Αυστραλία στη Νήσο Ναούρου ή στη Νήσο Μάνους, στην Παπούα Νέα Γουινέα.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος τους, Τζέικομπ Βαργκέζε, οι γυναίκες απογοητεύτηκαν όταν ενημερώθηκαν ότι δεν θα τους επιτραπεί να εγκατασταθούν στην Αυστραλία.

Ως αποτέλεσμα, μία εξ' αυτών επιχείρησε να απαγχονιστεί, ενώ οι υπόλοιπες έκοψαν τις φλέβες τους με γυαλί, καθώς πίστευαν πως αν τα μωρά τους γεννιούνταν στην Αυστραλία δεν θα απελαύνονταν.

Από πλευράς του, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα, χαρακτήρισε το περιστατικό «οδυνηρό», ωστόσο τόνισε ότι η κυβέρνησή του δε θα υποκύψει σε «ηθικό εκβιασμό».

«Καμία αυστραλιανή κυβέρνηση δεν θα πρέπει να υποβάλλεται στο θέαμα ανθρώπων που λένε: "Αν δεν μας δεχτείτε, θα αυτοκτονήσουμε"», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

directnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me